Predivna hrvatska priča iz Freiburga! Zdravka i Mate Roso proslavili zlatni pir pa otkrili na što su najponosniji FOTO: Hrvati Freiburg

Predivna hrvatska priča iz Freiburga! Zdravka i Mate Roso proslavili zlatni pir pa otkrili na što su najponosniji

Svoj zlatni pir u petak su u Freiburgu proslavili Zdravka i Mate Roso. Tim povodom euharistijsko slavlje u crkvi Srca Isusova predvodio je vlč. Veselko Župarić, voditelj Hrvatske katoličke misije Freiburg, a na misi su se okupili članovi obitelji i prijatelji slavljenika, objavili su Hrvati Freiburg na svom Facebooku, piše dijaspora.hr.

Zdravka i Mate vjenčali su se 1. siječnja 1973. godine. Prije pola stoljeća izrekli su sudbonosno “da” u župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Kočerinu u Hercegovini. Vjenčao ih je fra Zdravko Zovko, franjevac Hercegovačke franjevačke provincije koji je sve do svoje smrti obnašao dužnost svećeničke službe u Kočerinu.

Slavljenici su se upoznali u njemačkom Freiburgu, tamo se zaljubili i zasnovali obitelj. Mate je iz Jabuke koja pripada Grudama došao u Freiburg 1965. godine, dok je Zdravka iz rodnog Ljubotića kod Širokog Brijega stigla pet godina poslije…

“Sastajali smo se u okviru Hrvatske katoličke misije Freiburg, a i danas rado odlazimo na misijska događanja i redovni smo na svetim misama”, rekao je bračni par Roso za Facebook stranicu Hrvati Freiburg.

U dugogodišnjem braku ova obitelj dobila je tri kćeri: Anitu, Sanju i Danijelu te sina Marka…

“Uz djecu naša su najveća radost unuci Dario, Niko i Matea. Sretni smo što unuci i dalje njeguju hrvatski jezik, kulturu i katoličku vjeru, a ponos je još veći kada ih vidimo pri oltaru kao ministrante”, istaknuli su.

Ponosni su i na svoju djecu koja su aktivna u Župnom vijeću Hrvatske katoličke Freiburg te u ostalim hrvatskim udrugama i zajednicama s toga područja.

Sa svojom djecom, unucima i prijateljima, Mate i Zdravka su nakon svete mise zlatni pir proslavili ručkom. Djeca su im uručila darove i zahvalila im na brizi i ljubavi koju su im pružili tijekom njihova odrastanja, ali i danas, te im zaželjeli da ih zdravlje još dugo posluži, javili su Hrvati iz Freiburga.

Označeno u