Tko je mladi franjevac koji je oduševio Hrvate u Wiesbadenu? Do svoje 15. godine je mucao, a onda se dogodilo čudo

Duhovnu obnovu za vjernike u Hrvatskoj katoličkoj župi u Wiesbadenu protekli vikend održao je fra Marin Karačić, franjevac Hercegovačke provincije te autor i izvođač brojnih duhovnih pjesama. Na klavijaturama ga je pratio Luka, student pete godine medicine, javlja dijaspora.hr.

Sva tri dana program je bio vrlo bogat, a sastojao se od duhovnih nagovora, svete mise i klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu. U subotu, u velikoj dvorani Centra, fra Marin je animirao susret za mlade, kojih se okupilo preko 130-ero iz Wiesbadena, Mainza, Kelkheima, Würzburga, Dortmunda, a čak je nekoliko osoba došlo iz Luksemburga. Svi su bili vrlo zadovoljni i oduševljeni njegovim predavanjem, ali i zahvalni da su ga mogli upoznati jer on svojom glazbom već odgaja brojne naraštaje mladih.

Zanimljivo je spomenuti da je do svoje 15. godine fra Marin mucao. Njegova je majka od nastavnika tražila da ispitivanja na nastavi ima pismeno. Dogodilo se čudo u kasnijim godinama i tijekom fakultetskog obrazovanja mucanje je prestalo, a fra Marin to obilato koristi kroz duhovne nagovore i pjesmu šireći Radosnu vijest. Trenutačno obnaša službu u Hercegovini gdje je na župi Gorica Sovići.

“Od srca mu zahvaljujemo što se odazvao našem pozivu i došao među nas kako bismo zajedno se molili Bogu i slavili ga pjesmom. Obogatio je cijelu vjerničku zajednicu svojim duhovnim nagovorima”, napisali su iz Hrvatske katoličke župe Wiesbaden.

Označeno u