U Beču krizmano 189-ero Hrvata

Tijekom dva misna slavlja koja je predvodio sarajevski nadbiskup mons. Tomo Vukšić, svetu potvrdu u bečkoj crkvi am Hof u subotu je primilo 189-ero krizmanika, javlja dijaspora.

U svojim propovijedima nadbiskup Vukšić nastojao je krizmanicima naglasiti i približiti ono što su primili, a to su darovi Duha svetoga…

“Ti darovi Mudrosti, Razuma, Savjeta, Jakosti, Znanja, Pobožnosti i Straha Božjega su poput sjemenki”, rekao je nadbiskup Vukšić.

Te sjemenke krizmanici su primili, a hoće li one niknuti, procvjetati, zamirisati i donijeti ploda ovisi o njima samima. Stoga materijalni darovi koje krizmanici primaju od svojih obitelji i prijatelja nikada ne smiju zasjeniti ove darove koje im Bog daje po ovom sakramentu.

Krizmanici su također aktivno sudjelovali u misnom slavlju pozdravljajući biskupa, pjevanjem psalma, molitvom vjernika i zahvalom. Pjevanjem su slavlju doprinijeli i članovi mješovitog župnog zbora Hrvatske katoličke misije Beč i zbora mladih.

Na kraju misnog slavlja voditelj misije fra Josip Koren posebno je zahvalio roditeljima krizmanika koji su podržali svoju djecu i doveli ih do ovog čina te je čestitao kumovima i krizmanicima. Također je zahvalio časnim sestrama i braći franjevcima koji su pripremali ovogodišnje krizmanike.

Označeno u