U Hamiltonu nedaleko Niagare proslavljen spomendan blažene Marije Petković

U Hamiltonu nedaleko Niagare proslavljen spomendan blažene Marije Petković Proslavu je organizirao župni ogranak Kolumbovih vitezova, a misu je predvodio gost iz Kube mons. Francisco Exposito

U izletištu Hrvatske župe sv. Križa iz Hamiltona, u Smithvillu nedaleko Niagare u nedjelju 8. srpnja jedanaestu godinu u nizu proslavljen je spomendan bl. Marije od Propetog Isusa, redovnice i blaženice poznate kao hrvatske Majke Terezije.
Proslavu je organizirao ogranak „Mons. Stjepan Šprajc" Kolumbovih vitezova hrvatske župe sv. Križa. Slavlje je počelo procesijom s likom blaženice prema oltaru u paviljonu župnog parka. Misu je na engleskom predvodio mons. Francisco Exposito, župnik katedrale Sv. Izidora u Holguinu na Kubi i generalni vikar istoimene biskupije uime tamošnjeg biskupa i predsjednika Kubanske biskupske konferencije mons. Emilia Arangurena Echeverrie.

Koncelebrirao je domaći župnik Marijan Mihoković. Mons. Exposito je u propovijedi opisao životni put blažene Marije i ocrtao njezin lik kao primjer milosrđa od kojega treba učiti i nasljedovati te ujedno zahvalio blaženici i njezinim redovnicama koje su i na Kubi (u Havani 2014. godine) otvorile svoju kuću za siromašne, posebno za djecu.

Mons. Expositu su sadašnji i budući glavni vitez Kolumbovih vitezova predali novčani dar za katedralu u Holguinu.

Kubanski gost došao je na proslavu, koja se održava unutar jubilarne 60. obljetnice župe sv. Križa, na poziv mjesnog župnika i kao izaslanik biskupa u Holguinu i predsjednika Kubanske biskupske konferencije.
Prva proslava posvećena blaženici održana je u istom parku 2006. godine, a predvodio je tadašnji američki biskup hrvatskih korijena mons. Blaise Cupich, sadašnji kardinal u Chicagu u Americi. |IKA