U Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden na Uskrs slavljeno čak 13 misa! FOTO: Facebook/HKM Mittelbaden

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden na Uskrs slavljeno čak 13 misa!

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden jučer je na svetkovinu Uskrsa slavljeno 13 misa. To je uobičajeni nedjeljni broj euharistijskih slavlja koji na području misije svake nedjelje služe četvorica hrvatskih salezijanaca: don Ivo Nedić, don Vjekoslav Kanić, don Sebastijan Marković i don Stjepan Matijević, piše dijaspora.

 

U uskrsnoj čestitki voditelj misije don Ivo Nedić osvrnuo se ratna razaranja u Ukrajini, pozvavši sve svoje vjernike na solidarnost…

“Braćo i sestre, živimo u teškim vremenima. Na izmaku bolesti koronavirusa pogodila nas je gruba istina ratnih razaranja u Ukrajini. Ruše se sve ljudske vrijednosti i sva ljudska prava. Preko tri milijuna Ukrajinaca napustilo je svoje domove i odlazi u nepoznato. Povijest ne piše pravda i istina, nego oružje koje nikome ne donosi dobro i blagostanje. Snažni apeli Svetoga Oca Franje i ujedinjenog svijeta za povratak miru, nažalost, ne nalaze plodno tlo”, rekao je Ivo Nedić.

Pastoralne suradnice i vjeroučiteljice u misiji su Sanja Gluhak i Đurđica Trputec. Kao pastoralni suradnik i vjeroučitelj djeluje Darko Rubčić, koji je ujedno i zborovođa te urednik misijske internetske stranice. Tajnica je Monika Mišić.

Na području Hrvatske katoličke misije Mittelbaden na Veliki četvrtak slavljene su četiri mise, obredi Velikog petka slavljeni su osam puta, a na Veliku subotu Vazmeno bdjenje održano je osam puta.

“Unatoč tami, svjetlo dobrih ljudi pronalazi svoj put u svijetu. Mnogi narodi otvorili su granice svojih država i vrata svojih domova. Bogu hvala da se i u našoj misiji Mittelbaden osjeća duh solidarnosti i ljubavi. Prepoznajmo u rasplakanima lice Gospodina. Neka geslo naše akcije “POMOZIMO UKRAJINI” nađe odjeka u vašim srcima. Neka to bude uskrsna čestitka i dar napaćenima! Ovim načinom širimo poruku Uskrslog Gospodina, koji je naša nagrada”. zaključio je don Ivo Nedić…

Označeno u