UNATOČ KORONI I MNOGIM OGRANIČENJIMA Hrvati iz Njemačke, Belgije, Nizozemske i Luxemburga hodočastili Djevici Siromaha u Banneuxu

Hrvati iz Njemačke, Belgije, Nizozemske i Luxemburga hodočastili Djevici Siromaha u Banneuxu


I ove godine glavni organizator hodočašća bila je HKM Aachen s voditeljem fra Pavom Filipovićem koji je predvodio misno slavlje, javlja Croexpress.
Unatoč koroni i mnogim ograničenjima koja su vezana uz nju ipak se i ove godine u treću subotu mjeseca rujna 2020. održalo 45. hodočašće Hrvata iz Njemačke, Belgije, Nizozemske i Luxemburga Djevici Siromaha u Banneux.

I ove godine glavni organizator hodočašća bila je HKM Aachen s voditeljem fra Pavom Filipovićem koji je predvodio misno slavlje koje je započelo u 12:00 sati.

U 10:00 sati svećenici su započeli ispovijedati manji broj hodočasnika, možda do sada i najmanji od kad se organizira. Iz HKM Köln hodočastilo je samo 26 vjernika koji su u vlastitom aranžmanu došli u Banneux. Njima se pridružio i fra Vuk koji je bio na raspolaganju za sv. ispovijed u samom svetištu.

Križni put započeo je u 16 sati koji je također predvodio fra Pavo, a završilo je kao i dosadašnjih godina kod hrvatske zavjetne kapelice Regina Croatorum. Fotografije pogledajte OVDJE.

Označeno u