VELIKA RADOST Na hrvatskoj misi u Dublinu odlučio postati svećenik: Rekao sam svojima. Plakali su cilo jutro! FOTO: HKM Dublin

VELIKA RADOST Na hrvatskoj misi u Dublinu odlučio postati svećenik: Rekao sam svojima. Plakali su cilo jutro!

“Vlč. Josipe, stigao je odgovor od provincijala, primio me u postulaturu. Krajem listopada idem u Imotski! Rekao sam svojima. Plakali su cilo jutro”, ovako je otprilike glasila poruka koju je ovih dana dobio vlč. Josip Levaković, voditelj Hrvatske katoličke misije Dublin, piše dijaspora.hr.

Naime, poruka je stigla od Silvija Romca koji je rodom iz Glavica kod Sinja, a nekoliko godina bio je članom hrvatske zajednice u Irskoj…

“Svjedok sam njegovog dvosatnog putovanja pješice i autobusom od kuće do crkve u Dublinu – i obrnuto. I nikada problem. Nikada. Čudo! Ali pravo Božje!”, prisjetio se vlč. Levaković.

Romac se u domovinu vratio krajem srpnja 2019. godine, a s voditeljem HKM-a Dublin susreo se ovog ljeta u Sinju…

 “Sreli smo se u Gospinoj crkvi gdje smo zajedno molili i gdje mi je govorio o poduzetim koracima koji vode prema franjevaštvu. Kakva je radost bila na tome licu! A sjećam se kako ga je Gospodin lijepo ‘brusio’ dok je bio u Irskoj. I dao se on Njemu brusiti, oblikovati… Ima li prigodnijeg termina od blagdana sv. Franje za ovakvu lijepu vijest?”, zapitao se vlč. Levaković.

levakovic 1

FOTO: HKM Dublin

Tijekom jedne nedjeljne mise u Dublinu za duhovna zvanja, vlč. Levaković u propovijedi je rekao: “Dao Bog da se i u ovoj našoj zajednici barem jedna duša odluči slijediti Gospodina. Amen”. I upravo je taj trenutak bio presudan za novi životni put ovog mladića…

“Ja sam tada nešto osjetio u svom srcu što ne mogu objasniti, ali sam u sebi rekao: ‘Neću to, nema šanse!’ Ali evo, potpisujem Gospodinu kapitulaciju. On pobjeđuje!”, otkrio je Silvio Romac.

 “I vjerujem li u snagu molitve koja ne posustaje i kad Gospodin ‘brusi’ po mnogim kušnjama? Bogu hvala i na još jednom zvanju u našem narodu! Molimo za našega Silvija! Molimo da ustraje! Molimo za mnoga nova duhovna zvanja u domovini i ovoj našoj zemlji Irskoj”, zaključio je vlč. Josip Levaković.

Označeno u