Vijest koja je pogodila Hrvate u Ingolstadtu: Crkva će izgubiti sva vjerska i religiozna obilježja te postati običnom zgradom

Pročitavši članak u njemačkim dnevnim novinama “Donaukurier”, kao i poruke koje im svakodnevno pristižu, voditelji Hrvatske katoličke misije Ingolstadt ne mogu se ne sjetiti riječi koje im je u prošlu nedjelju uputio voditelj duhovne obnove fra Ivan Dominik Iličić, citirajući papu Benedikta XVI.: “Hrvati svojom vjerom mogu pomoći Europi i Njemačkoj da ne zaborave svoje vrijednosti!”

Ta poruka se očito brzo obistinila. Naime, na internetskom portalu novina “Donaukurier” objavljeno je kako je biskupija Eichstätt obavijestila dogradonačelnicu Ingolstadta da će crkva Franziskanerkirche u tom gradu, u kojoj je Hrvatska katolička misija Ingolstadt godinama slavila svete mise, biti sekularizirana ili posvjetovljena. Time će crkva izgubiti sva vjerska i religiozna obilježja te postati običnom zgradom.

Članovi crkvenih uprava grada Ingolstadta organiziraju danas u 19 sati mirni prosvjed ispred crkve i samostana Franziskanerkirche.

Hrvatska katolička misija Ingolstadt proslavila blagdan svoga patrona: Budite radosni, činite dobro i pustite vrapce neka pjevaju
“Dragi vjernici, pomozimo mi Hrvati našim sugrađanima i braći Nijemcima da ne zaborave svoje vrijednosti, da ne oskvrnjuju svoje crkve i druge sakralne objekte. Pridružimo se i mi svojim molitvama i dolaskom”, pozvali su iz HKM-a Ingolstadt, javlja dijaspora.hr.

Označeno u