2000 MLADIH NA NADBISKUPIJSKOM KRIŽNOM PUTU NIJEMCI-LIPOVAC

Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije i ove godine u korizmi organizirao je 18. Nadbiskupijski križni put za mlade, koji se održao pod geslom: „S Marijom za križem.“ 

Održao se u subotu, 16. ožujka 2024. godine, kako je predviđeno Kalendarom susreta, odnosno već tradicionalno – u subotu uoči 5. korizmene nedjelje. Ovoga puta okupilo se više od 2000 mladih koji su krenuli ispred župne crkve u Nijemcima, a molitvu završili u svetištu Gospe Lučičke u Lipovcu.

Bila je to relacija duga oko 13 km od mjesta Nijemci, preko Podgrađa, Apševaca do Lipovca.

„Tijekom svog puta, od Nijemaca, preko naših sela Podgrađa i Apševaca, pa sve do Lipovaca, nadam se da će svi sudionici osjetiti i toplu dobrodošlicu naših mještana. Kao i svaki put do sada. Općina Nijemci potpora je u financijskom i organizacijskim smislu našim župnicima i svim sličnim hvalevrijednim inicijativama, te nam je osobita čast ovog puta što je baš naša župa sv. Lovre domaćin tolikom broju mladih koji su se okupili u zajedništvu i vjeri. Župa sv. Lovre, đakona i mučenika, Lipovac s filijalama: Apševci i Podgrađe“ - rekao je Vjekoslav Belajević - načelnik Općine Nijemci.