5 godina Laudato televizije

Laudato televizija 25. prosinca slavi pet godina djelovanja

Laudato televizija, prva hrvatska obiteljska televizija s kršćanskim vrijednostima, ovog Božića obilježava pet godina televizijskog emitiranja. Od internetske televizije, preko prvog signala odaslanog u etere diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine do najgledanije lokalne i regionalne zagrebačke televizije u cijeloj Hrvatskoj, Laudato televizija pronašla je put do srca gledatelja i tamo ostala.

Pokrenuta sa željom da pred ekranima u zajedništvu okuplja roditelje, djecu i mlade, Laudato televizija svakodnevno donosi sadržaj za sve generacije, od vijesti iz života Crkve i svijeta, iz života kršćanskih obitelji, kulture, zabave, glazbe, pa do tema zdravlja, sporta i gastronomije. Upravo sadržaj i smjer promoviranja pozitivnih vijesti usmjerenih na Dobro, Istinito i Lijepo ono je što Laudato televiziju izdvaja od drugih. U moru senzacionalizma, agresivnosti, loših vijesti i afera, ova televizija želi pokazuje kako vijesti koje promiču dobre, plemenite događaje mogu biti zanimljive, popularne i gledane.

Središnjica Laudato televizije je u Zagrebu, a svoje centre ova televizija ima i u Splitu i u Zadru gdje se osmišljava, kreira, producira i oblikuje program koji obuhvaća 30 emisija Laudato produkcije, kao i one strane, a koje donose kvalitetne, edukativne i odgojne emisije, dokumentarce, serije, filmove kao i spotove suvremene duhovne glazbe.

Sve to nedostajalo je na medijskom tržištu u Hrvatskoj, zemlji duge vjerničke i crkvene tradicije, čemu svjedoče i podaci o rastu gledanosti Laudato televizije koja zemaljsku koncesiju ima za šire zagrebačko područje, a do ostalih dijelova publike dolazi emitiranjem kao kabelska televizija i putem satelita. Sudeći po interesu gledatelja diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i ostalih dijelova dijaspore koja medijske sadržaje ove televizije s prati i na društvenim mrežama, Laudato televizija koja ubrzano raste i razvija se, mogla bi 10 godina proslaviti kao televizija s nacionalnom koncesijom.

Izvrsnu suradnju Laudato televizija ima is s najvećom katoličkom televizijom na svijetu EWTN iz SAD-a, koja ima više stotina milijuna gledatelja. Upravo je EWTN istaknuo LTV kao primjer uspješnog projekta televizije čija je glavna odrednica emitiranje kršćanskog, duhovnog sadržaja, što je relevantno i pohvalno s obzirom da ta televizija poznaje djelovanje i drugih katoličkih televizija u Europi.

“Najveća želja Laudato televizije i dalje je ista - doći do svake hrvatske obitelji putem nacionalne koncesije. Do tada, obećajemo još puno dobrog sadržaja jer ‘Dobro mijenja sve’.” - zaokružila je smjer Laudato televizije u godinama koje dolaze direktorica Ksenija Abramović.

5-godina-laudato-televizije-1.jpg