8. zavjetno hodočašće za Domovinu: „S Marijom molimo za bolje sutra!“

8. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu „S Marijom molimo za bolje sutra!“ održat će se od 11. lipnja do 24. kolovoza 2022.

Godine 2015. pokrenuli smo zavjetno hodočašće koje prolazi svim većim Marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske. Glavni tok puta je dug oko 1700 km, te nakon 75 dana hoda, završava u Dubrovniku. Kao i svih ovih godina s nama su u hodu i svećenici koji se brinu za duhovni dio ovog hodočašća.

Zbog velikog interesa lokalne zajednice i rastućeg trenda u broju hodočasnika, pridružene su priključne rute, koje se s glavnom rutom spajaju u najbližim svetištima, te na taj način želimo umrežiti cijelu Hrvatsku.

Hodočašće je putovanje u vjersko svetište, redovito pješke. Vjernik koji ide na takvo putovanje naziva se hodočasnikom. Hodočašće simbolički predstavlja životni put kršćanina, na kojem kroz trpljenja i napor puta dolazi do cilja u mjesto hodočašća. Motivi hodočašća mogu biti molba, zahvala za neku dobivenu milost, potrebu ili pak duhovna okrjepa i obnova.

Hodočasnici Marijanskog zavjeta zahvaljuju za Domovinu koju nam je Bog dao, ali i mole za duhovnu obnovu hrvatskog naroda.

Hodočašću se mogu pridružiti svi koji ispune PRIJAVNICU ili telefonski 095 741 3334.

Molimo sve zainteresirane da se što prije prijave zbog kvalitetnije organizacije.

Više info na: marijanskizavjet.hr