Sadržaj s oznakom: Marijanski zavjet za Domovinu

Hodočašće je pokrenula katolička mladež zajedno s braniteljima, zajedno okupljeni u Bratovštini Marijanski zavjet za Domovinu.

8. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu „S Marijom molimo za bolje sutra!“ održat će se od 11. lipnja do 24. kolovoza 2022.

Bratovština „Marijanski zavjet za Domovinu“ organizira DOMOVINSKU DUHOVNU OBNOVU U MEĐUGORJU od 7. – 10. travnja 2022.

Program započinje u četvrtak, u poslijepodnevnim satima, a završava na Cvjetnu nedjelju sudjelovanjem u procesiji i zajedničkom svetom misom s narodom.

U četvrtak, 19. kolovoza, u ranim popodnevnim satima u Međugorje je stigla grupa od tridesetak hodočasnika Marijanskog zavjeta za domovinu.

Hodočasnici Bratovštine Marijanskog zavjeta za Domovinu ove godine u Međugorje su stigli u petak, 14. kolovoza na uočnicu svetkovine Velike Gospe, kada ovo 6. Zavjetno hodočašće i završava.

Već više mjeseci najavljivana i željno išćekivana Prva domovinska duhovna obnova, u organizaciji Marijanskog zavjeta za Domovinu trebala se od 2. – 5. travnja održati u Međugorju.

Bratovština Marijanski zavjet za domovinu priprema PRVU veliku DOMOVINSKU DUHOVNU OBNOVU za članove Bratovštine i hrvatske branitelje u Međugorju od 2. – 5. travnja 2020., na temu: „Bog zovne čovjeka: „GDJE SI?“ (Post 3,9)

Nacrt duhovne obnove za branitelje u Međugorju, prema metodi Sv. Ignacija

Peti Marijanski zavjet za Domovinu dovršen je svečanim euharistijskim slavljem koje je u srijedu 21. kolovoza u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike predslavio mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup.

ZAVJETNO HODOČAŠĆE ZA DOMOVINU

Podsjećamo naše čitatelje kako je u tijeku 5. Zavjetno hodočašće za Domovinu.

Peto hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu krenulo je u subotu iz Osijeka, a završava 21. kolovoza u Dubrovniku. Glavni hodočasnički put dug je 1640 kilometara, a traje 11 tjedana.

Pred nama je 5. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu – projekt istoimene Bratovštine, koja već petu godinu za redom organizira Zavjetno hodočašće, put u trajanju od 75 dana i 2142 km koji prolazi svim većim Marijanskim svetištima od istoka do juga Hrvatske, ali i dijelom Bosne i Hercegovine, promičući tako naš vjerski turizam, ovaj projekt postaje dio Europske kulturne rute.

U četvrtak 16.8.2018. oko 17 sati hodočasnici Marijanskog zavjeta za Domovinu stigli su u Međugorje, ispred crkve sv. Jakova. Jučer su prešli put od Širokog Brijega, Mostara pa preko Pologa.

Ovogodišnje hodočašće, 4. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu uskoro započinje.

Marijanski zavjet za Domovinu pokrenuo je molitvu krunice za Domovinu na Kamenitim vratima.

Stranica 1 od 2