Hodočasnici Marijanskog zavjeta nakon Posušja, Širokog i Mostara, stigli u Međugorje

Skupina od dvadesetak hodočasnika Marijanskog zavjeta za Domovinu stigla je u Međugorje u petak 18. kolovoza u poslijepodnevnim satima. U Međugorju ih je dočekao mladomisnik fra Marin Mikulić i podijelio im mladomisnički blagoslov.

„Zahvaljujemo svima koji su nam pružili riječ vjere, nade, ljubavi. Bez vas ovo hodočašće ne bi bilo isto. Sve vaše nakane koje ste nam poslali donijeli smo Gospi u Međugorje. Gospo Međugorska moli za nas!“ – poručili su hodočasnici koji su u srijedu sudjelovali na ranoj svetoj misi u Posušju nakon čega su se zaputili prema Širokom Brijegu gdje su se u četvrtak prije svete mise u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije pomolili na Trgu širokobrijeških žrtava, a zatim su krenuli put Mostara i crkve sv. Petra i Pavla.

U petak rano ujutro iz Mostara, preko Čitluka došli su u Međugorje.

U subotu, 19. kolovoza oko 10,00 sati hodočasnici su nastavili put prema Metkoviću. Iz Metkovića je Matko, jedan od hodočasnika koji ove godine planira ishodati cijelu rutu hodočašća Marijanskog zavjeta za Domovinu koja je započelo iz Osijeka 11. lipnja kada su prvi hodočasnici krenuli na put dug 1700 kilometara s ciljem stići do Dubrovnika 24. kolovoza 2023.

Geslo ovogodišnjeg hodočašća glasi „Ustanimo i pohitimo s Marijom!” (cf. Lk 1,39).

Podsjetimo i kako je Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu je neprofitna udruga nastala 2015. godine na inicijativu mladih i branitelja-veterana Domovinskog rata sa željom da Bratovština i njeni članovi budu inicijatori promjena i stvaratelji novih zajedničkih vrijednosti u kršćanskom duhu.

Smisao ovoga hodočašća je molitvom u zajedništvu nastaviti borbu za mir, pravdu i istinsku slobodu Hrvatske. Potreba za ovakvim pothvatom osobito se nadovezuje na svojevrsni zavjet sklopljen tijekom Domovinskog rata između branitelja i hrvatskog naroda, i Djevice Marije čijem zagovoru uvijek dugujemo zahvalnost za izmoljenu i izvojevanu slobodu, stoji na stranici Marijanskog zavjeta za Domovinu.