Biskup krstio sedmo dijete obitelji Živković-Muhar

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je 3. ožujka misno slavlje u crkvi Sv. Martina biskupa u Pisarovinskoj Jamnici i krstio malog Davida, sedmo dijete u obitelji Josipa i Ivane Živković-Muhar

U koncelebraciji bio je domaći župnik vlč. Josip Malković, a služio je đakon Željko Kovačević. Na početku biskupa i sve okupljene pozdravio je župnik koji je istaknuo da u vremenima, kada gledamo kako nestaju župe i mjesta, svaki trenutak u kojem vidimo da se rodilo četvrto, peto, šesto ili sedmo dijete, budi novu nadu, prenosi mrežna stranica Sisačke biskupije.

„Zato, dragi roditelji, ispred naše župne zajednice čestitam vam na hrabrosti i daru života. Molit ćemo za vašu obitelji danas i svake nedjelje da vam Gospodin da blagoslov kako biste izvršili svoje roditeljsko poslanje upravo kako on to očekuje od vas“, kazao je župnik.

Biskup je čestitao obitelji na ovom lijepom događaju te poručio kako je njegov dolazak poruka da želi poduprijeti obitelji s brojnom djecom, ali i da se čitava Crkva raduje ovakvim slavljima.

„Zato bismo željeli da u svakoj obitelji, gdje je to moguće, bude više djece. Molimo se da bude više života, da bude djece, a mi se posebno radujmo jer će taj novi čovjek koji dođe na svijet po svetom sakramentu krštenja postati dijete Božje. Tako i ovo malo kršteno dijete postaje dijete Božje i to je nešto najveće što može biti. Ni papa, ni biskup, ni svećenik nisu većeg dostojanstva od onoga što svi mi dobijemo po krštenju, biti dijete Božje. Zato smo radosni što Bog za svoje dijete po krštenju prima ono biće koje ulazi u Crkvu, a ući u Crkvu i biti njezin član velika je stvar. Mi kao članovi te Crkve i Isusovi učenici posebno želimo napredovati i rasti u vjeri u što nas upućuje i Riječ Božja. Kao što piše Sv. Pavao Korinćanima, sve što je raspadljivo mora se obući u neraspadljivo, smrtno u besmrtno, jer je Isus pobijedio smrt svojim uskrsnućem, a to se događa upravo u krštenju. Baš je sveti Pavao velik teolog krštenja te on govori kako smo krštenjem ukopani u smrt Isusovu i s njime zajedno uskrsnuli na novi život. Tako možemo reći da u krštenju čovjek započinje novi, Božji život. Bog je onaj koji daje čovjeku, koji se krsti, nebeski i božanski život uskrsnuća, pobjedu nad grijehom i zlom“, zaključio je biskup koji je na kraju mise obitelji uručio prigodne darove Biskupije.