Sadržaj s oznakom: Biskup Vlado Košić

Dan obitelji Sisačke biskupije održan je u subotu 7. listopada u dvorištu Pastoralnog centra katedralne župe u Sisku i tom prigodom okupio je obitelji s brojnom djecom, koje svojim primjerom svjedoče o Božjem daru života i koje su se ove godine našle na popisu „Obitelji 5+“ biskupijske Zaklade „Kardinal Franjo Kuharić“.

Dana 1. srpnja, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu održava se još jedna muška molitva krunice. Molitvu i ove subote ometaju prosvjednici bubnjanjem i puštanjem glazbe na razglas što im je omogućio Grad Zagreb na čelu s Tomislavom Tomaševićem, javlja narod.hr.

Na Nedjelju muke Gospodnje – Cvjetnicu, 2. travnja, sisački biskup Vlado Košić predvodio je misno slavlje u dvorištu Pastoralnog centra katedralne župe u Sisku. Misi je prethodio blagoslov maslinovih grančica ispred kipa bl. Alojzija Stepinca i procesija kroz gradski park, kao spomen Isusova ulaska u Jeruzalem.

"Je li to samo kronološko podudaranje ili je intencija u tome da se Božiću, kao i adventu, oduzme njegov pravi smisao?", zapitao se biskup Košić.

Nakon što je osjetio simptome povišene tjelesne temperature, sisački biskup Vlado Košić podvrgnut je testiranju na Covid-19, a test je bio pozitivan.

Na blagdan Preobraženja Gospodinova, u četvrtak 6. kolovoza 2020. večernju svetu misu predslavio je mons. Vlado Košić-Sisački biskup. Okupljenim vjernicima uputio je prigodnu propovijed u kojoj je tumačio evanđeoski odlomak Preobraženja Isusova prenoseći ga u konkretne poruke nama danas. Također se osvrnuo i na ovogodišnji, netom završeni Mladifest, ali i na sam položaj Međugorja danas u crkvi, te je između ostalog rekao:

U nedjelju je, četvrtog dana 30. Festivala mladih u Međugorju, svetu misu u 11 sati u prepunoj crkvi sv. Jakova predslavio sisački biskup mons. Vlado Košić, koji je kazao da ima bratski osjećaj povezanosti sa svim hodočasnicima koji su pristigli iz osamdeset zemalja svijeta.

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je 3. ožujka misno slavlje u crkvi Sv. Martina biskupa u Pisarovinskoj Jamnici i krstio malog Davida, sedmo dijete u obitelji Josipa i Ivane Živković-Muhar

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je, u subotu 8. prosinca u župnoj crkvi Sv. Lovre u Petrinji, svečano misno slavlje tijekom kojeg je krstio Blagu Rafaela, šesto dijete obitelji Sekulić.

Župa sv. Antuna Padovanskog u Voloderu svečano je u srijedu, 13. lipnja proslavila blagdan svog zaštitnika.

Dan Stjepana i Antuna Radića i 25 godina Sisačko-moslavačke županije proslavljeni su u ponedjeljak 11. lipnja svečanim misnim slavljem koje je u crkvi Sv. Martina u Martinskoj Vesi predvodio sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s dekanom Sisačko-katedralnoga dekanata preč. Krešimirom Bulićem, policijskim kapelanom Ivom Borićem i domaćim župnikom Ivicom Šimunovićem, a služio je đakon Milan Daniel Jurić.

Lik bl. Stepinca prikazan je s križem koji nosi, a koji predstavlja njegovo mučeništvo za Krista, kao i vjernost Crkve u Hrvatskoj Papi i Svetoj Stolici. Uz križ stoje dvoje male djece koji simboliziraju djecu koja su spašena u Sisku tijekom II. svjetskog rata

Biskup sisački mons. Vlado Košić u četvrtak je povodom 27. godišnjice mučeničke smrti vlč. Antuna Grahovara, župnika sisačke Župe Pohoda Blažene Djevice Marije, predvodio misu zadušnicu u istoimenoj crkvi na sisačkom Viktorovcu i rekao da su sisačke gradske vlasti zabranile postavljanje spomenika bl. Alojzija Stepinca ispred sjedišta Biskupije.

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo svečano je u utorak, 15. kolovoza proslavljena u Marijanskom svetištu Majke naših stradanja u Gori, misnim slavljem koje je predvodio sisački biskup Vlado Košić.

Misa bdijenja: 1 Ljet 15,3-4.15-16;16,1-2, 1 Kor 15,54-58; Lk 11,27-28

U petak, u emisiji Agape gostovao je biskup Vlado Košić.