Mons. Vlado Košić: Papa Franjo otvara vrata priznanju Međugorja kao marijanskog svetišta

Na blagdan Preobraženja Gospodinova, u četvrtak 6. kolovoza 2020. večernju svetu misu predslavio je mons. Vlado Košić-Sisački biskup. Okupljenim vjernicima uputio je prigodnu propovijed u kojoj je tumačio evanđeoski odlomak Preobraženja Isusova prenoseći ga u konkretne poruke nama danas. Također se osvrnuo i na ovogodišnji, netom završeni Mladifest, ali i na sam položaj Međugorja danas u crkvi, te je između ostalog rekao:

„Mnogo se mladih danas vratilo svojim kućama i nadajmo se da su ovdje na Mladifestu uistinu doživjeli susret sa Božjim licem koje ih je preobrazilo. … Međugorje je u svijetu poznato kao jedno od svetišta B. D. Marije, a mi se obično iz tih svetišta vraćamo kući i trebali bi na vlastitim licima odražavati božanski sjaj našeg susreta s Isusom. Zato se trebamo truditi dopustiti Mu da nas preobrazi kako bi bili njegova slika koja isijava ljubav, mir, radost … Trebamo i mi isijavati sjaj Isusova Božanskog lica ne samo riječima nego i djelima …

Posebno smo zahvalni papi Franji koji je u Međugorju uputio mladima svoju poruku i time pokazao kako i on osjeća da je Međugorje mjesto susreta s Bogom. Tako, malo po malo papa Franjo otvara vrata da Međugorje bude priznato kao Marijansko svetište što ono defacto i jeste!“ – između ostalog kazao je mons. Košić, a cijelu njegovu propovijed poslušajte na linku:

medjugorje-info.com