Deseci tisuća ljudi u Zagrebu, Splitu i Rijeci hodali za život, obitelj i Hrvatsku!

U tri najveća hrvatska grada - Zagrebu, Splitu i Rijeci, u subotu 19. svibnja održan je treći nacionalni „Hod za život“. Slogan ovogodišnjeg Hoda bio je „Sva ljudska prava počinju začećem“.

„Želimo poslati poruku svakoj majci – nisi sama, život je dragocjen dar. Pravo na život, temeljno je ljudsko pravo i preduvjet svakoga ljudskog i građanskog prava. Želimo svakog podsjetiti što znanost tvrdi – život svakog čovjeka započinje začećem, kojim nastaje jedinstveno ljudsko biće. Prilikom začeća određeni su spol djeteta, boja očiju, kose i kože, visina, građa tijela, smisao za glazbu, umjetnost, sport… Hodom za život branim pravo na život svakog ljudskog bića od začeća do prirodne smrti i pružam podršku svakoj trudnici“, poručili su organizatori, javlja IKA.

U Zagrebu je okupljanje sudionika uz pjesmu i glazbu bilo na Trgu dr. Franje Tuđmana, a potom se povorka Ilicom uputila do Trga bana Josipa Jelačića gdje je upriličen prigodni program. Povorku je poveo plavi autobus na kojem su se nalazili transparenti: Mi smo generacija za život; Bebino srce počinje kucati 18. dan trudnoće i drugi.

U Splitu, gdje se hod održao drugi puta, sudionici su se okupili u parku Zvončac, a potom se povorka Zapadnom obalom uputila do Rive, gdje je okupljene zabavljala grupa Dalmatino. Kako se na Zvončacu ne bi stvorili problemi oko parkinga automobila te kako bi se građanima olakšao dolazak do parka, uvedena je izvanredna autobusna liniju koja je sudionike Hoda za život prevozila od Rive do Zvončaca.

U Rijeci je, kako javlja IKA, ove godine Hod za život održan prvi puta. Okupljanje je bilo na riječkom Korzu ispred nekadašnje zgrade pošte. Povorka je išla do Ulice Ante Starčevića i tom ulicom do Jelačićevog trga gdje je Hod završen glazbenim programom. 

 

Označeno u