Deseta "Krunica Hrvata svega svijeta"

Poznati duhovni glazbenici predmolitelji otajstava: bit će molitve i pjesme!

U subotu 6. lipnja u 14,00 sati po hrvatskom vremenu po deseti puta organizira se uživo on-line molitvena inicijativa 'Krunica Hrvata svega svijeta'. Inicijativu je organizirao otac Ike Mandurić koji je pozvao sve Hrvate svijeta da se pridruže istodobnoj molitvi krunice za hrvatski narod. Pokretač molitve bio je razorni zemljotres u Zagrebu i pandemija koronavirusa, ali su se u međuvremenu dogodili i još se događaju neki novi negativni pritisci i napadi na hrvatskog čovjeka i njegovu katoličku vjeru. Trenutno su u toku i predizborna politička previranja. Uglavnom, puno je razloga za zajedničku molitvu!

O samoj inicijativi otac Ike je rekao: „Budimo zajedno s Domovinom, svi mi Hrvati sa svih kontinenata, svećenici i Božji narod. I dopustimo da izlijemo sve naše plačuće duše. Zahvaljujući snazi milosti koju je dragi Bog dao našem narodu, molimo da naš narod bude uzdignut i temeljito obnovljen kroz ovu krizu: za vjeru, da ostane vjeran Bogu i Crkvi našeg katoličanstva, da okončamo pandemiju i obnovimo Zagreb, za naše ljude da sačuvamo svoj identitet i svoje vrijednosti, za budućnost svih hrvatskih ljudi i njihovih potomaka, i za svakog od nas sa svim našim potrebama.“

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu svesrdno podržava ovu molitvenu inicijativu, a inicijativi se priključuju brojne molitvene zajednice i crkvene institucije kako u Hrvatskoj tako i diljem svijeta. Prva molitva krunice bila 4. travnja 2020. Od tada sve veći broj vjernika se uključuje u molitvu koja se svaki puta obogaćuje i popravlja: nadodaju se uvodne meditacije te kratki pozdravi i razmišljanja sudionika, tako da se doista može osjetiti kako diše hrvatski narod u svim svojim obitavalištima po svijetu.

U desetoj po redu istovremenoj molitvi krunice predmolitelji će uz patra Iku Mandurića biti krčki biskup mons. Ivica Petanjak te pjevači Alan Hržica, Marija Husar Rimac, Rafael Dropulić Rafo, Stijepo Gleđ Markos i Vanessa Mioč. Bit će pjesme i molitve – obećali su predmolitelji!