Deveta "Krunica Hrvata svega svijeta"

Tko predmoli na Dan državnosti?

U subotu 30. svibnja u 14,00 sati po hrvatskom vremenu po deveti puta organizira se uživo on-line molitvena inicijativa 'Krunica Hrvata svega svijeta'. Ovaj puta je nešto svečanija i posebna, jer se 30. svibnja obilježava i DAN DRŽAVNOSTI! Stoga će i predmolitelji biti posebni – naime, biti će to malodobna djeca (od 6-12 godina) hrvatskih branitelja – ona kojima su očevi i majke već od malena usadili ljubav prema Bogu, obitelji i domovini, a prije svega naviku obiteljske molitve. Djeca će se uključiti iz Osijeka, Zagreba, Splita, Dubrovnika i BiH. Moliti s djecom je jako važno jer im se tako daje primjer molitve, a i odgajaju se generacije koje će znati štititi istinske vrijednosti života!

Podsjetimo kako je ovu inicijativu organizirao otac Ike Mandurić koji je pozvao sve Hrvate svijeta da se pridruže istodobnoj molitvi krunice za hrvatski narod u ovom teškom vremenu zemljotresa, pandemije koronavirusa te političkih previranja.

Prvoj molitvi krunice koja je bila 4. travnja pridružilo se preko 11.000 ljudi. Od tada sve veći broj vjernika se uključuje u molitvu koja se svaki puta popravlja: nadodaju se uvodne meditacije te kratki pozdravi i razmišljanja sudionika, tako da se doista može osjetiti kako diše hrvatski narod u svim svojim obitavalištima po svijetu. Tako daleko, a opet iste hrvatske, domoljubne i bogoljubne duše!

O samoj inicijativi otac Ike je rekao: „Budimo zajedno s Domovinom, svi mi Hrvati sa svih kontinenata, svećenici i Božji narod. I dopustimo da izlijemo sve naše plačuće duše. Zahvaljujući snazi milosti koju je dragi Bog dao našem narodu, molimo da naš narod bude uzdignut i temeljito obnovljen kroz ovu krizu: za vjeru, da ostane vjeran Bogu i Crkvi našeg katoličanstva, da okončamo pandemiju i obnovimo Zagreb, za naše ljude da sačuvamo svoj identitet i svoje vrijednosti, za budućnost svih hrvatskih ljudi i njihovih potomaka, i za svakog od nas sa svim našim potrebama. „

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu svesrdno podržava ovu molitvenu inicijativu, a inicijativi se priključuju brojne molitvene zajednice i crkvene institucije kako u Hrvatskoj tako i diljem svijeta.