Dirljiva, domoljubna i bogoljubna - Krunica Hrvata svega svijeta

U subotu 2. svibnja u 14,00 sati po hrvatskom vremenu – izmoljena je i PETA krunica Hrvata svega svijeta.

Trajala je nešto više od sat vremena sa pozdravnim govorom P. Ikea i biskupa Vlade Košića te sa kratkim meditativnim uvodima koji su iznosili predmmolitelji otajstava: Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, biskup Vlado Košić, fra Jozo Grbeš iz Chicaga, don Tomislav Markić iz Zagreba, fra Marinko Šakota iz Međugorja, Ivan Grbešić iz Toronta.

Nakon molitve, svaki od gostiju još je mogao podijeliti sa svima svoje kratke dojmove, poruke i misli. Uglavnom i njihove uvodne molitve i komentari nakon iste, odsijevali su njihovom dubokom ljubavlju prema hrvatskom narodu u zemlji i dijaspori, prema svemu što je čisto, sveto, katoličko i marijansko i tradicionalno. Bilo je prekrasno za čuti koliko ova molitva znači ljudima u zemlji i izvan nje i koliko je hrvatska duša željna slobode za izražavanjem čistog domoljublja i čistog vjerskog zanosa prema Kraljici svih Hrvata!

Posebno je dirljivo bilo obraćanje međugorskog župnika fra Marinka Šakote koji je, osim što je ohrabrio sve on-line molitelje, podsjetio i na činjenicu kako je Hrvatski narod jedinstven i po tome što je u ovo najnovije vrijeme jedino njemu, iako malenom narodu – došla Gospa, Kraljica Mira!

Mnogobrojni on-line sudjelovatelji, u svojim komentarima posvjedočili su koliko su bili dirnuti, koliko su plakali, koliko su molili, koliko su željni zajedništva, koliko su povezani s hrvatskim korjenima, koliko im znači Međugorje i Gospa. Doista se mogla osjetiti jedna posebna „snaga i energija“ u tih sat vremena svjetskog molitvenog svehrvatskog zajedništva!

Na YouTube kanalu je zabilježeno 21.639 pregleda. Ali budući da su molitvu pratile i cijele obitelji, sudionika je sigurno bilo više. Svi se nadaju kako će se ova molitvena inicijativa nastaviti i nakon ove korona krize jer se osjećaju dobri plodovi zajedništva i svehrvatske povezanosti. Također se saznaje i o životu Hrvata u dijaspori – jer se već razgovaralo o hrvatskim misijama u Kanadi i Australiji, a slijedeće subote predstavit će se hrvatska misija u Americi, posebno Chicagu!

P. Ike je nakon krunice napisao i svoj komentar na svom facebook profilu:

Dragi i predragi naši, hvala vam za svaku molitvu, zrnce krunice, misao, osmijeh, suzu, ljubav, sjećanje, vapaj... Što Bog od nas želi? To tražimo i za tim mi idemo. Kamo nas naša Majka Nebeska vodi? Za tim mi hoćemo! Hvala biskupu Košiću, don Tomislavu Markiću, fra Jozi Grbešu, fra Marinku Šakoti, gospodinu Ivanu Grbešiću, izborniku Daliću... A vama? Vama najviše hvala, svijete naš hrvatski! Bog te blagoslovio!

Vidimo se iduću subotu. Pratite nas! Bog s Vama!