DIVNA VIJEST! Za dva tjedna prvi Hod za život u Sisku

Prvi Hod za život održat će se u Sisku u subotu, 20. lipnja s početkom u 10 sati.

Organizatori Hoda za život, obitelj i Hrvatsku održali su danas konferenciju za novinare u Sisku, gradu u kojem će za malo više od dva tjedna biti održan prvi Hod za život, javlja Laudato.hr.

- Hod se trebao održati u svibnju, kroz 3 subote u 8 hrvatskih gradova: Zagrebu, Osijeku, Splitu, Zadru, Rijeci i po prvi puta u 3 nova grada: Slavonskom Brodu, Imotskom i Sisku. Riječ je o miroljubivom hodu građana, koji u radosti, pjesmi i veselju hodaju za zakonsku, društvenu i svaku drugu zaštitu života od začeća do prirodne smrti - rekao je koordinator Boris Prpić.

Organizatori su istaknuli kako geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi: 'Za zaštitu svakoga života - bez diskriminacije' koje će se isticati u osam hrvatskih gradova.

- Prošle godine prvi puta održan je Hod za život u Osijeku i Zadru, a i mi želimo pokazati kako naši Siščani i Sisak žele hodati za život. U lipnju ćemo hodati za zaštitu svakog nerođenog djeteta, za zaštitu njihovih očeva i majki, za zaštitu njihovih djedova i baka bez diskriminacije - izjavila je koordinatorica Vlatka Vukelić.

Koordinatorica Terezija Brlić istaknula je kako se ove godine javilo puno volontera koji su htjeli pomoći u organizaciji Hoda u Sisku i koji su voljni odvojiti svoje vrijeme za realizaciju ove manifestacije.

- Važna nam je zaštita žena jer statistike pokazuju da se 2/3 žena odlučuju za pobačaj zbog teške ekonomske situacije ili pritiska okoline. Važno nam je da što više ljudi dozna znanstvene činjenice o tome da znanost bez sumnje dokazuje da je život svakog od nas počeo začećem, da naše srce kuca 18. dan od začeća. Želimo pružiti podršku svim majkama i ženama osobito onima koje se nađu u teškoj situaciji i razmišljaju o pobačaju - naglasila je Brlić.

Označeno u