Don Damiru Stojiću otkazali predavanje u školi zbog pritisaka medija i Ministarstva obrazovanja!

“Vjera i mladi” tema je predavanja koje je u zagrebačkoj Školi za modu i dizajn trebao održati don Damir Stojić za sve zainteresirane učenika.

Iako je riječ o predavanju na koje dolazak nije bio obvezan za sve učenike, ono je otkazano nakon pritiska dijela medija i Ministarstva obrazovanja na čelu s Blaženkom Divjak.

“S obzirom na neočekivani medijski publicitet, a s ciljem zaštite učenika kao najosjetljivije skupine, javljamo kako se navedeno predavanje studentskog kapelana Zagrebačke nadbiskupije don Damira Stojića u sklopu nastave katoličkog vjeronauka s temom Mladi i vjera za učenike/-ce koji/-e pohađaju nastavu katoličkog vjeronauka, neće održati. Daljnjih izjava više nemamo”, priopćeno je iz Škole za modu i dizajn, a priopćenje potpisuje vršiteljica dužnosti ravnatelja škole dr. sc. Maja Dadić Žeravica.

Podsjetimo, nakon što je podignuta medijska hajka oko predavanja don Damira Stojića, oglasilo se i Ministarstvo obrazovanja.

“Stav je Ministarstva da učenici i radnici Škole koji nisu vjernici ili nisu vjernici većinske katoličke vjeroispovijesti ne budu dovedeni u diskriminirajući položaj, dakle da se takve i slične aktivnosti organiziraju tako da ne budu obvezujuće za sve učenike. Zatraženo je hitno očitovanje Škole o navedenom slučaju”, poručeno je iz Ministarstva za Novu TV.

Ministrica Divjak ‘pritišće’ školu zbog predavanja don Damira Stojića: ‘Tražimo hitno očitovanje škole’

Pa, iako predavanje nije bilo obvezujuće za sve učenike, ono je otkazano, a kako se čini, razlog cjelokupne hajke i otkazivanja spomenutog predavanja leži u činjenici da je don Damir – svećenik.