Sadržaj s oznakom: Don Damir Stojić

Objavljeno u Duhovni kutak | 13.5.2022.

Treća fatimska tajna

Kruži po internetu e-mail „treća fatimska tajna“ i zaista sam se uplašila. Spominje se kako će uskoro biti  kraj svijeta i poziva nas na molitvu. Jel zaista postoji „treća fatimska tajna“? Ana

Don Damir Stojić redovno odgovara na pitanja svojih studenata. Evo što je odgovorio na pitanje o postu prije primanju svete pričesti

Ako si netko pribavlja različite luksuze, a zanemaruje milostinju prema siromasima i davanja Crkvi, zasigurno mu je to na štetu duše

Objavljeno u Duhovni kutak | 27.4.2022.

Dar spoznaje

Jesmo li bili u prilici čuti kada netko priča o spoznaji i govori o "daru spoznaje"? Kako otkriti taj dar i postoje li osobe s tim darom?

Don Damir Stojić odgovara na pitanje kako razumjeti ono što Bog želi od nas, dokle seže Božja milost i kolika je snaga blagoslova kad se 'suprotstavimo' božjoj volji.

Ušli smo u Veliki tjedan. U svojim predavanjima od prošle godine “Posljednji Isusovi dani”, don Damir Stojić pokušao je vjernicima približiti Isusov hod u njegovih 6 zadnjih dana života. Želja mu je da prateći Isusa na tom putu prema Jeruzalemu, prema njegovoj muci i Uskrsnuću i sami bolje upoznamo koji je smisao njegove smrti i uskrsnuća.

Objavljeno u Kolumne | 11.4.2022.

O nošenju ogrlice od jantara

Interesira nas mišljenje o ogrlicama od Ambera (Jantara) ili kako još kažu ćilibara.

Smije li se katolik neslagati s s vjerskim istinama i u kojoj mjeri?

Često dođemo u dilemu o bolesti "kako?", "zašto?".

“Molila bih Vas da mi malo razjasnite stav Katoličke crkve prema maškarama i maskenbalu.”

Prve riječi koje Bog upućuje Adamu i Evi - EDUKACIJA (don Damir Stojić)

Dragi don Damire! Imam 17 godina i u vezi sam s dečkom koji živi predbračnu čistoću kao i ja. Nedavno sam gledala predavanje o čistoći. Taj svećenik je rekao da je poljubac prije braka grijeh, da nije u redu čak ni držanje za ruke! Mene je to strašno potreslo... Osjećam se razapeto između dva mišljenja, jedni kažu jedno, drugi drugo. Jeli poljubac grijeh ili nije? Mi izbjegavamo francuske poljupce jer mislim da mogu dovesti do nečistih misli i biti povod želje za nečim više što nije dopušteno prije braka. Ne dodirujemo se nit radimo nepristoje stvari. Čak pazim na svoje odjevanje kako nebi u njemu probudila nečiste misli. Prije svakog izlaska idemo prvo zajedno na svetu Misu. Ne želimo ni ljubljenje svesti na nešto što se radi iz dosade. To je čisto iskazivanje osjećaja. Kad ga poljubim nemam grižnju savjesti... To mi nekako govori da nije grijeh, ali opet, kad kaže svećenik da jest... Jednom smo se ljubili malo više, i ja sam to ispovjedila. Jako se bojim biti u grijehu ako to jest grijeh. Neznam šta da radim, pomozite molim vas. Bog vas blagoslovio!

Na web stranici studentskog pastorala vjernica je pitala imaju li smisla 'molitveni lanci'?. Na pitanje joj je dao odgovor don Damir Stojić.

Don Damir Stojić poznati studentski kapelan vrlo često citiran na FB stranicama i raznim portalima, jednom je pojasnio zašto sotona mrzi čovjeka i njegovo tijelo.

Na web stranici studentskog pastorala vjernik je don Damiru Stojiću postavio ovo pitanje:

Objavljeno u Vjera i život | 12.1.2022.

Umjetna oplodnja

Zamolio bih Vas ako biste napisali zašto je umjetna oplodnja nemoralna opcija i kako nekomu tko razmišlja da ode na umjetnu oplodnju pokazati da čini pogrešnu stvar? Hvala.

Stranica 1 od 6