Don Damir Stojić imenovan na novu službu

Don Damir Stojić svećenik salezijanac poznat je po svojim iskrenim i nadahnutim nastupima, izjavama i aktivnostima. Svaka njegova nova služba ili razrješenje od iste izaziva veliku medijsku pažnju. 

Tako je bilo i kada je prije 3 godine razriješen službe studentskog kapelana u Zagrebu i imenovan župnikom na Jarunu, a tako je bilo i sada kada je prije mjesec dana razriješen svoje župničke službe.

Njegova nova služba otkrivena je 1. listopada 2023. kada je don Damir imenovan vojnim kapelanom na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman”. Tako su se don Damiru, prema njegovim riječima ostvarila dva velika sna: da bude svećenik salezijanac i da služi Hrvatskoj vojsci.

Informaciju o svojoj novoj dužnosti don Damir je podijelio na svojoj društvenoj mreži:

„Prije mjesec dana, kada sam razriješen župničke službe, mnogi su me ljudi pa i novinari pitali koja će biti moja nova služba. Svima sam rekao da je to “vojna tajna”. Sada ću vam je otkriti.

Kada je 1997. uspostavljen Vojni ordinarijat za biskupa je imenovan mons. Juraj Jezerinac. S mons. Jezerincem sam se tada redovito viđao jer sam ga znao iz Kanade gdje je bio moj kapelan. Kao bogoslovu mi je ponudio da prijeđem k njima. Nisam to mogao prihvatiti jer preduboko osjećam poziv da budem salezijanac, ali sam mu obećao da ću dio svoga svećeničkog života pokloniti Hrvatskoj vojsci.

Bogu hvala, od 1.10. izvršavam svoje obećanje jer sam imenovan vojnim kapelanom na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman”. Zapravo, ispunjaju se moja dva najveća sna, da budem svećenik salezijanac i da služim Hrvatskoj vojsci.

Bio sam srednjoškolac kada je 1991. Hrvatska napadnuta i žarko sam se htio priključiti obrani Hrvatske. Mnogi Hrvati iz dijaspore su to i učinili. Ja sam znao da ću se vratiti u domovinu, ali se kod mene tih godina probudio poziv za svećenstvo i vratio sam se kako bi svome narodu služio na taj način.

Zato je za mene velika čast i ponos što mogu biti u Hrvatskoj vojsci i biti svećenik salezijanac, imati udio u oba svijeta.

Na kraju, bilo mi je zabavno promatrati medijsku pompu oko moga razrješenja od župničke službe. Slična pompa se dogodila a znam da će ista pompa biti i kada eventualno budem razriješen službe vojnog kapelana i imenovan za drugu službu, a samo Bog zna kada i gdje. U međuvremenu, uživat ću u ova dva poziva - da sam svećenik u Hrvatskoj vojsci.“

Označeno u