Facebook inicijativa: Kupujte na tržnicama umjesto u supermarketima jer su bakice zakon

Starijima je pomoć najpotrebnija, pa se Facebook zajednica udružila u širenju objave kojom se potiče prijatelje da kupuju od bakica i djedica koji prodaju svoje proizvode na tržnicama.

“Prijatelji! Kupujte od bakica i djedica ono što oni prodaju. Bar jedan dan u mjesecu nešto kupite od njih! Bar nešto! I ne cjenkajte se. Budite darežljivi prema njima”, piše u tekstu ispod fotografije koja se posljednjih dana dijeli na društvenim mrežama. Kako bi potaknuli svoje Facebook prijatelje na kupovinu namirnica na tržnicama, umjesto u supermarketima, mnogi su na svojim profilima javno podijelili objavu.

“Supermarketi će preživjeti taj jedan dan bez vašeg novca. Našim starijima je potrebna – pomoć!!!”, stoji u opisu ispod slike koja prikazuje stariju gospođu koja povrće prodaje na podu, a izlaže ga na kartonu, i to ne na tržnici, već na parkingu ili ulici. “Tko ne bi kupio od ovog umiljatog stvorenja…lijepe bakice”, glasi jedan komentar.

Svi koji se slažu s ovakvom inicijativom, potiču se da podijele fotografiju dalje, na svom zidu, kako bi se i druge osvijestilo o mogućnosti pomaganja starijima koji preživljavaju od prodaje domaćih proizvoda. Osim što su vjerojatno kvalitetniji od onih u supermarketima, i jeftiniji su, a kupnjom možete nekome pomoći da preživi mjesec.

“Ne morate kupovati hranu ako mislite da je puštana kanalizacija po zemlji. Kupite cvijeće. To ne morate jesti. Ja paradajz nisam nigdje probala kao što je kod jedne bakice na placu, pa makar iz govana rasao. Bakice su zakon. Jednom sam zaboravila novčanik i ona mi je dala 2 krumpira i rekla – znam sinko kako ti je…Ma bakice su zakon!!!”, napisala je jedna korisnica u komentarima.

Označeno u