Sadržaj s oznakom: Facebook

Prije nekoliko dana Mark Zuckerberg, osnivač Facebooka, uveo je nova pravila na toj popularnoj društvenoj mreži.

Objavljeno u Duhovni kutak | 17.9.2023.

Facebook prijatelji

Oni Facebook „prijatelji” koji stalno otkrivaju vlastitu intimu zapravo nam u stvarnosti ne mogu biti istinski prijatelji jer su u središte stavili selfije – svoju sliku, a ne sliku Božju, tj. drugu osobu, u konačnici Boga. Uz takve „prijatelje”, pitam se, tko uopće danas treba neprijatelje?

Katolički povjerenik za nadzor zaštite podataka u Bavarskoj zabranio je crkvenim institucijama posjedovanje vlastitih stranica na Facebooku, čime slijedi praksu državnih tijela, objavio je portal katholisch.de.

Društvene mreže dopuštaju stvaranje lažne slike o našem liku i djelu. Ukrašavamo istinu kojom želimo da naši životi na društvenim mrežama izgledaju zanimljivije ljudima oko nas.
Osmominutni film ‘A Social Life’ pokazuje što se dogodi kada osoba postane ovisna o društvenim mrežama.

Objavljeno u Razno | 22.3.2019.

Moderne gatalice facebooka

Sjećate li se onih vremena kad skoro nisi mogao proći kroz gradski park, a da te neka ciganka ne zaustavi s riječima: „'Oćeš bre da ti gatam?“

Prema objavljenim dokumentima koji su dijelom tužbe podignute protiv Facebooka 2012. godine, taj je tehnološki div redovito dopuštao djeci da, bez znanja roditelja, kupuju online pogodnosti za igre na njihovoj platformi.

MUP je u petak izvijestio da su zaprimili više prijava građana o lažnim nagradnim igrama na Facebook stanicama čiji je cilj pribavljanje osobnih podataka on-line žrtava i njihova zlouporaba.

Starijima je pomoć najpotrebnija, pa se Facebook zajednica udružila u širenju objave kojom se potiče prijatelje da kupuju od bakica i djedica koji prodaju svoje proizvode na tržnicama.

Kao govor mržnje i spam, s Facebooka eliminirano tridesetak tekstova Marka Ljubića, Zvonimira Hodaka, Nenada Piskača i Dinka Dedića.

Dragi naši čitatelji, nakon što je prije par dana Facebook stranica portala Medjugorje-info.com ugašena bez ikakvog upozorenja, danas u popodnevnim satima ona je ponovo aktivna.

Poštovani čitatelji portala Medjugorje-info.com

Veliki broj građana i udruga obavijestio nas je tijekom nekoliko proteklih dana kako im se s Facebooka neprekidno uklanjaju sve objave u kojima su spominjali ime generala Slobodana Praljka ili su objavljivali fotografije na kojima se on nalazi te da im se iz istog razloga vršila blokada pristupa Facebooku.

Facebook se najmoralnije-normalnije koristi ako se otprilike max par puta dnevno po par minuta baci pogled na kakve izgrađujuće objave ili ih se i to tek povremeno napravi, a ne ako nam preko drugih ili drugima preko nas raspiruje neurednu znatiželju.

Otac John Higgins, župnik u Kaliforniji zaradio je zabranu pristupa Facebooku (od tjedan dana) zbog svog komentara o povijesti Islama, unatoč navodnim obećanjima Facebooka da neće cenzurirati različite poglede.

Iz Poslanice Hebrejima:

Nadam se da će mladi uvidjeti koji je Facebook potencijal za širenje ljubavi i Isusove poruke te da će prevrednovati svoj način korištenja FB-a i učiniti ga svrhovitijim, kad ga već koriste.

Stranica 1 od 2