Peticija za zaštitu temeljnih ljudskih prava i sloboda bit će upućena vlasniku facebooka i Međunarodnim organizacijama

Veliki broj građana i udruga obavijestio nas je tijekom nekoliko proteklih dana kako im se s Facebooka neprekidno uklanjaju sve objave u kojima su spominjali ime generala Slobodana Praljka ili su objavljivali fotografije na kojima se on nalazi te da im se iz istog razloga vršila blokada pristupa Facebooku.

Budući to predstavlja grubo gušenje temeljnih ljudskih prava i sloboda iza kojega – zbog mnogobrojnosti i sustavnosti – očigledno stoji režim, Vijeće izražava duboku zabrinutost i pokreće peticiju te će o svemu upoznati svekoliku hrvatsku, europsku i svjetsku javnost.

Peticija će se uputiti vlasniku i direktoru socijalno društvene internetske stranice Facebooka Mark Elliot Zuckerbergu, Međunarodnim organizacijama za zaštitu ljudskih prava te nadležnim tijelima Ujedinjenih naroda i Europske unije.

Europsko vijeće za slobodu govora i zaštitu ljudskih prava.

Poštovani gospodine Zuckerberg,

veliki broj građana i udruga obavijestio nas je tijekom nekoliko proteklih dana kako im se s Facebooka neprekidno uklanjaju sve objave u kojima su spominjali ime generala Slobodana Praljka ili su objavljivali fotografije na kojima se on nalazi te da im se iz istog razloga vršila blokada pristupa njihovom računu na Facebooku.
Budući to predstavlja grubo gušenje temeljnih ljudskih prava i sloboda, Vi kao vlasnik i direktor Facebooka svojim autoritetom možete to zaustaviti. Nije nam poznato da se ikada u ijednoj zemlji dogodilo nešto slično, da se masovno i sustavno brišu sve objave i fotografije jednog čovjeka kojemu je veliki broj korisnika računa Facebooka iskazao posljednje poštovanje i sućut obitelji zbog njegove smrti.
S poštovanjem,
Europsko vijeće za slobodu govora i zaštitu ljudskih prava

PETICIJU MOŽETE POTPISATI OVDJE