Kršćanin, Facebook i tome slično

Facebook se najmoralnije-normalnije koristi ako se otprilike max par puta dnevno po par minuta baci pogled na kakve izgrađujuće objave ili ih se i to tek povremeno napravi, a ne ako nam preko drugih ili drugima preko nas raspiruje neurednu znatiželju.

Kradući nam u biti Bogom darovano dragocijeno vrijeme koje nam je povjereno za posvećenje kroz molitvu, žrtvu, rad, kreativno zajedništvo i djela milosrđa, a pri tom treba biti svakako pristojan, suzdržan, tj. razborit, te ne pretjerivati ni s komentarima pa i porukama u messengeru, a ako dođe klik za obavijest na facebooku, ne trebamo odmah gledati sto je nego unutar tih par puta, odnosno odjedanput sve.

Par puta po par minuta bude npr. poslije svakog glavnog obroka, a u dane posta, postimo i od facea :), a o čestoj promjeni fotografija i nerijetko samodopadnom instagramu i neumjerenom korištenju društvenih mreža da i ne govorimo, jer kao da su nas opili i deformirali, stoga, otrijeznimo se dragi prijatelji, jer ovo govorim i sebi i vama, ne da bi nekoga povrijedio nego na kvalitetniji život i suživot potaknuo!!!

Oprostite mi!

O Duše Sveti, ponizno te po BD Mariji, ženi šutnje i osluškivanja, molimo: oslobodi nas, uozbilji te zaštiti i vodi prilikom ulaska na face...

Mate Antunović

Označeno u