[VIDEO] Kratki film otkriva kako stvaramo lažni život na društvenim mrežama

Društvene mreže dopuštaju stvaranje lažne slike o našem liku i djelu. Ukrašavamo istinu kojom želimo da naši životi na društvenim mrežama izgledaju zanimljivije ljudima oko nas.
Osmominutni film ‘A Social Life’ pokazuje što se dogodi kada osoba postane ovisna o društvenim mrežama.

Imamo prijatelje ili pratitelje od kojih najveću pozornost tražimo kada objavljujemo sadržaj. Želimo da im se svidi, da stave’ ‘palac gore’, zvjezdicu ili srce. Da nas dožive. Poznato?

‘A Social Life’ kratki je film o karijeristici Meredith koja živi život o kakvome je oduvijek sanjala – na društvenim mrežama. Ona nastoji živjeti uravnoteženim životom: ostati u tjelesnoj formi, puno raditi družiti se s prijateljima. O sebi je stvorila lažnu sliku među svojim prijateljima na društvenim mrežama. To shvati jednoga jutra kada se probudi, a njen odraz u ogledalu je zapravo kolekcija fotografija koje je objavila na društvenim mrežama, prenosi Srednja.

Producentica ovog filma Kerith Lemon kaže kako već 15 godina radi u zabavnoj industriji i kako je neprestano osjećala teret zbog toga što čitavo vrijeme mora biti uz mobitel, dostupna od 0-24.

– Nije mi se svidjelo to što sam se osjećala isključenom i što sam istovremeno koristila društvene mreže da pobjegnem od stvarnosti. Filmom sam željela pokazati što ovakav online život čini našem identitetu. Pokušavamo voditi duple živote, jedan stvarni i jedan online, a ja sam pokušala kreirati lik koji bi pokazao kako sam se i sama osjećala, kazala je Lemon za TheBirdYears.com.

Film je obišao brojne festivale i osvojio nekoliko nagrada. Lemon, međutim, kaže kako joj je najvažnije bilo postaviti ga na internet kako bi ga što više ljudi vidjelo te se tako ovaj problem osvijestio. Ironično je što, da bi to postigla, video mora dijeliti upravo na društvenim mrežama.