Fra Smiljan Kožul pozvao na molitvu Devetnice Gospi Fatimskoj za budućnost Hrvatske

Dr. fra Smiljan Dragan Kožul O. F. M.Duhovni Ravnatelj Pokreta Krunice za obraćenje i mir, pozvao je sve svoje Facebook prijatelje na molitvu Devetnice na čast Gospe Fatimske, kroz devet dana prije Izbora, to jest od 26. lipnja do 04. srpnja. Njegov poziv prenosimo u cijelosti:

"Poštovani i dragi moji Facebook Prijatelji, naš Spasitelj Isus Krist je poslao svoju Majku u Fatimu utrenutku kada je Oktobarska revolucija počela širiti zloglasnu Komunističku ideologiju. Baš je u ukazanjimau Fatimi Gospa djeci rekla: "Da će se molitvom Krunice uništiti ta sotonska ideologija i da će se Rusijaobratiti". Zar nismo svjedoci da se to i ostvarilo. Zato u Hrvatskoj u kojoj još uvijek ima jako punokomunističkih ostataka, trebamo moliti Gospu Fatimsku da isprosi od svoga Božanskog Sina, da se uslijedećim izborima izaberu i stranke i saborski zastupnici koji će se zalagati da se i komunističke i fašističkenatruhe kod nas konačno iskorijene. Mislim da Vi, poštovani moji Prijatelji, možete jako puno doprinijeti zato, ako se osobno uključite u molitvu Devetnice na čast Gospe Fatimske, kroz devet dana prije Izbora, to jest od 26. lipnja do 04. srpnja.

Želim Vam protumačiti riječima svetog Ivana Pavla II. snagu molitve krunice. Pokret krunice, čijisam ja Duhovni ravnatelj je u svim trenutcima, od osamostaljenja naše Hrvatske domovine do danas, živosudjelovao u događajima. Tako smo za prvi dolazak svetog Ivana Pavla II. u Hrvatsku organizirali molitve„Milion krunica za svetog Oca“. Kada se sveti Otac vozio od aerodroma do Kaptola onda je zamoliošofera da se pred plakatom na kojem on kleči, držeći krunicu u rukama i moli, zaustavi, da bi ON to dobropogledao. Vrativši se u Rim komentirajući svoj posjet Hrvatskoj, onda je pred tisućama hodočasnika naTrgu Svetoga Petra izjavio: "Za vrijem posjeta Hrvatskoj posebno me impresionirao jedan plakat na kojemJA klečim i molim krunicu, a ispod je stajalo velikim slovima: „MILION KRUNICA ZA SVETOGOCA“, te je dodao: „Narod koji je kadar izmoliti milion krunica za svetog Oca, ne treba se bojati zasvoju budućnost, jer je krunica ono sredstvo, za koje je naša Nebeska Majka rekla da će sve ono za štoju vjernici budu molili, moleći krunicu, to i ostvarit. I ja sam posjetio Hrvatsku s tom nakanom",završio je Sveti Otac.

Spomenuti ću i drugi trenutak svetog Ivana Pavla II. o snazi molitve krunice. Za vrijeme službenogposjeta Saveznoj Republici Njemačkoj novinari su ga u Fuldi upitali: da li je pročitao Treću Fatimsku tajnu iako jest što u toj Gospinoj Poruci stoji. On je odgovorio da se taj tekst nalazi u njegovom pisaćem stolu i daće biti još jako puno zlodjela ako se Treća Gospina Poruka iz Fatime ne uzme ozbiljno i ako se ne prihvati.Novinari su ga onda upitali kakvo je sredstvo koje je Gospa u toj Poruci objavila kao sredstvo da se to možezaustaviti. Sveti Ivan Pavao II. izvadio je iz svoga džepa jednu poveću Krunicu i rekao: „Evo tog sredstvakoje nam Gospa daje da se zaustave ratovi i bezbožni ateizam, to je Gospina krunica“.

Evo poštovani FACEBOOK PRIJATELJI zašto Pokret Krunice želi da se u Devetnici koja počinjedevet dana prije Izbora 26. lipnja, a završava u subotu 04. srpnja uoči IZBORA, izmoli više miliona krunica.Da bismo to postigli trebala bi naša tri najsnažnija sredstva komunikacija ovu našu Devetnicu prihvatiti,propagirati slušateljima, da se uključe u te molitve, što više da ju održe u svojim programima, a to su:
LAUDATO TV, RADIO MARIJA i HRVATSKI KATOLIČKI RADIO.
Ja sam glavne i odgovorneurednike već za to zamolio i jako se nadam da će oni to prihvatiti.

No i svi vjernici ako se uključe u tu molitvu biti će snažno sredstvo da se ostvare milijunski vapajinašoj Nebeskoj Majci za Budućnost Hrvatske, zato Vam se obraćam, dragi prijatelji, s molbom, da seuključite zajedno sa članovima vaših obitelji u tu molitvu. Posebno bi Vam preporučio jednu veličanstvenuknjigu koju je naš član, blagopokojni pater Ante Katalinić napisao: "Marija velika nada Hrvata", a Pokret Kruniceju objavio, za koju je kardinal Josip Bozanić napisao snažni predgovor preporučivši ju svakoj katoličkoj obitelji. U tojknjizi je Isusovac pater Katalinić opisao sva divna djela koja je kroz povijest našeg naroda za nas Gospa učinila, pasam čvrsto uvjeren da će to učiniti i u ovim izborima za kršćansku i katoličku BUDUĆNOST jedine nam Hrvatske.

U nadi da ćete Devetnicu prihvatiti i moliti, iskreno Vas pozdravljam i šaljem svoj svećenički blagoslov. Vašu Kristu odani i zahvalni Facebook Prijatelj.

Dr Fra Smiljan Dragan Kožul!", napisao je fra Smiljan.

Označeno u