I jutros muška krunica na Trgu bana Jelačića; prosvjednici ometali molitvu uzvicima

Prva subota i u veljači rezervirana je za mušku molitvu krunice. Osim u Zagrebu, muška molitva krunice održava se ove subote u još osam gradova.

U Zagrebu, na Trgu bana Jelačića molitva je započela u 8.30. Ovog su puta oni koji se protive ovakvom iskazivanju vjere i katoličkom nauku za vrijeme molitve izvikivali: Pobačaj u Ustav.

Riječ je o prosvjedu u organizaciji Ženske mreže. Na transparentima su istaknuli poruke: ‘Moja pi…., moja slobodica’, ‘, ‘Bez boga, bez gospodara’, ‘Ni državu, ni boga blizu jajnika moga’.

Molitva je završila pjesmom ‘Rajska Djevo’, a prosvjednici su okupljene provocirali LGBT zastavom koju je dvoje ljudi držalo ispred okupljenih muškaraca.

Raspored

Molitva muške krunice u subotu se moli u Karlovcu (8.30 h, u staroj gradskoj jezgri (temelji crkve sv. Josipa), u Osijeku (10 h, na Trgu sv. Ivana Pavla II. ispred konkatedrale), u Slavonskom Brodu u 17 h, na Korzu kod grba grada), u Splitu (8.30 h, na Peristilu), Šibeniku (8.30 h, na Trgu Krešimirova doma), Trogiru (8.30 h, na Trgu sv. Ivana Pavla II.), Vinkovcima (8.30 h, na središnjem gradskom trgu kod kipa Presvetoga Trojstva) i Virovitici (8.30 h, kod križa u Vojarni, skretanje za halu Viroexpo).