Jesenska kampanja incijative „40 DANA ZA ŽIVOT“

U srijedu 26. rujna započinje nova jesenska kampanja međunarodne Inicijative za prestanak pobačaja 40 DANA ZA ŽIVOT.

Molitvena bdijenja će biti čak na 31 mjestu u 29 gradova i trajat će do 4. studenog. Vrhunac kampanje biti će 20. listopada, kada će istovremeno ili sa par dana odmaka, u 29 gradova diljem Hrvatske i u 8 gradova u BiH biti premijera dokumentarnog filma „40 dana…“ koji govori o rezultatima i plodovime te najveće međunarodne pro-life molitvene inicijative koja je utjecala na milijune ljudi.

Scenarij i režiju filma potpisuje Ante Čaljkušić, predsjednik međunarodne inicijative za prestanak pobačaja „40 dana za život“, a snimatelj, montažer i ton majstor je Ivan Lovrić.

Istina je da se broj pobačaja u Hrvatskoj smanjuje, ali je još uvijek velik. Godišnje se u svijetu učini 56 miliona pobačaja i to je za inicijatore ove kampanje i dalje gorući problem u svijetu. Sv. Majka Tereza je jednom rekla: “Ne smijemo se iznenaditi kada slušamo o ubojstvima, ratovima, mržnji. Ako majka može ubiti svoje vlastito dijete, što nam je ostalo nego da jedni druge poubijamo? Mi smo postali imuni na ta ubojstva. Ono se nalazi u knjigama, časopisima, videoigricama i filmovima. Kada se posljednji put bili duboko pogođeni viješću u vijestima o "još jednom" ubojstvu čovjeka?"

Mi moramo promijeniti svoj pogled na abortus, planiranje roditeljstva i jedni na druge. Abortus je legalan već 40 godina. Nije vrijeme da ga se učini ilegalnim. Vrijeme je da ga se učini nezamislivim. Žene zaslužuju bolje od toga da osjećaju da im je to jedini izbor. Žene trebaju znati svoje potencijale i treba ih ohrabriti: mi smo bolje od toga, mi smo snažnije od toga i već je vrijeme da se izborimo za sebe i jedne za druge. Muškarci, i vas trebamo! Ovo nije samo "ženska stvar" ili pak "religiozna stvar"”,ovo je pitane ljudskih prava!

Prema riječima pape Ivana Pavla II. “Narod koji ubija svoju vlastitu djecu je narod bez nade.” Pozivamo stoga sve ljude dobre volje da sudjeluju u novoj kampanji. Svi volonteri koji će se nadasve boriti molitvom i vlastitim svjedočanstvom najčešće su „ZADNJI ZNAK NADE ZA ONE ŽENE KOJE ŽELE POBACITI i PRVI ZNAK MILOSRĐA ZA ONE KOJE SU POBACILE“!

40-dana-za-zivot.jpg