Katolička mladež iz Splita odgovorila na poganske proslave Noći vještica

Bogati program napunio je cijelu crkvu te pokazao kako mladi danas tragaju za pravom Istinom

Uoči svetkovine Svih svetih, 31. listopada, u Župi Presvetog Srca na Visokoj u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, održan je 'Holywin − Svetost pobjeđuje', u 20 sati pod geslom "…zla se ne bojim, jer si ti sa mnom" (Ps 23,4), kao odgovor hrvatske katoličke mladeži na pogansku proslavu Noći vještica.

Bogati program napunio je cijelu crkvu te pokazao kako mladi danas tragaju za pravom Istinom.

Cijelu večer animirao je zbor mladih župe. Mario Blažević podijelio je svoje svjedočanstvo kao bivši član sotonističkog bratstva pod nazivom 'Moja borba s knezovima zla'.
Don Nikola Šakić imao je nagovor i molitvu pod nazivom 'Duhovno oružje u borbi protiv zla'. Službu svjetla i obnovu krsnih obećanja predvodio je splitsko-makarski nadbiskup msgr. Zdenko Križić.

Program je još sadržao: „Moj svetac pratitelj i prijatelj“ – izbor sveca pratitelja u idućoj godini, Hrvatsko nadzemlje: Skriveni sveci.

Na kraju Holywina uslijedio je i svečani blagoslovom.

"Neka nam sveci dopuste da njihove kreposti prenesemo iz skrovitosti dobrih namjera na barikade svakodnevnog života", poručio je župnik don Ivan Terze, javlja dalmacijadanas.hr

Označeno u