Sadržaj s oznakom: Holywin

Bogati program napunio je cijelu crkvu te pokazao kako mladi danas tragaju za pravom Istinom

Molitveno bdijenje mladih 'Holywin – svetost pobjeđuje', uoči svetkovine Svih svetih, održava se i ove godine u ponedjeljak, 31. listopada, u večernjim satima diljem domovine, ali i izvan granica Hrvatske, javlja HKM. Time se kroz molitvu, a ponegdje i dramski prikaz života nekog sveca, na poticajan način mladima nastoji približiti važnost molitve za pokojne, u odmaku od tzv. Halloweena.

Dubljenje bundeva, tarot i čitanje horoskopa su početak ulaska u okultizam, tvrdi župnik Majk Rušec iz Zagorskih Sela. Crkva osuđuje Noć vještica, odnosno Halloween, a Rušec ju je preimenovao događanjem koje je nazvao Holywin (Svetost pobjeđuje), piše Ni Zagorje malo.

Molitveno bdijenje mladih 'Holywin – svetost pobjeđuje', uoči svetkovine Svih svetih, održava se i ove godine u ponedjeljak, 31. listopada, u večernjim satima diljem domovine, ali i izvan granica Hrvatske. Time se kroz molitvu, a ponegdje i dramski prikaz života nekog sveca, na poticajan način mladima nastoji približiti važnost molitve za pokojne, u odmaku od tzv. Halloweena.

Molitveno bdijenje mladih "Holywin – svetost pobjeđuje" uoči svetkovine Svih svetih održat će se u subotu, 31. listopada, u večernjim satima diljem domovine. Riječ je o prigodnom molitvenom programu kako bi se mladima približila važnost molitve za pokojne, a odmaknulo ih od trenda proslave "Noći vještica" ili "Halloweena". Ovogodišnja molitvena bdijenja održat će se u uvjetima naloženim epidemiološkim mjerama, javlja Hrvatska Katolička Mreža.

Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije uoči svetkovine Svih svetih prošlih je godina pripremao „Holywin – svetost pobjeđuje“, događaj koji je okupljao stotine mladih na zagrebačkoj Šalati na zajedničkom misnom slavlju i predstavi o svecima i blaženicima.

Molitveno bdjenje mladih "Holywin – svetost pobjeđuje" uoči svetkovine Svih svetih održat će se u srijedu 31. listopada u večernjim satima diljem domovine i to u 19 gradova.

Objavljeno u Vijesti iz crkve | 26.10.2017.

Holywin u Dubrovniku

Katolička molitvena zajednica „Effatha" organizira u dubrovačkoj katedrali u utorak 31. listopada, bdjenje uoči svetkovine Svih Svetih „Holywin – Noć svetaca".

Mladi Studentskog katoličkog centra SKAC Slavonski Brod i Molitvene zajednice Srce Isusovo organiziraju ove godine, prvi na uočnicu blagdana Svih Svetih, u utorak 31. listopada Holywin.

Misno bdjenje uoči svetkovine Svih svetih i scenski prikaz pod nazivom „Holywin - svetost pobjeđuje" održat će se u utorak 31. listopada u Međubiskupijskom sjemeništu na zagrebačkoj Šalati (Voćarska 106).

Cilj Holywin-a je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina. Holywinom se želi mlade pozvati na radosno zajedništvo i molitvu, i kroz duhovni program pokazati im da su oni pozvani na svetost. Sveci su također bili obični ljudi, ponekad slabi i grešni ali strpljivi, ponizni i ustrajni u ljubavi i svjedočenju vjere.

Objavljeno u Najave | 29.10.2015.

Najavljujemo Holywin u 16 gradova!

Dragi mladi, ovogodišnji Holywin-svetost pobjeđuje održat će se u nekoliko gradova diljem Lijepe naše.