Župnik iz Zagorja poručio: 'Dubljenje bundeva, joga i čitanje horoskopa su magija i okultizam. Trošite vrijeme racionalno' Foto: Hrvatski katolički radio

Župnik iz Zagorja poručio: 'Dubljenje bundeva, joga i čitanje horoskopa su magija i okultizam. Trošite vrijeme racionalno'

Dubljenje bundeva, tarot i čitanje horoskopa su početak ulaska u okultizam, tvrdi župnik Majk Rušec iz Zagorskih Sela. Crkva osuđuje Noć vještica, odnosno Halloween, a Rušec ju je preimenovao događanjem koje je nazvao Holywin (Svetost pobjeđuje), piše Ni Zagorje malo.

Umjesto dubljenja bundeva i kostimiranih okupljanja, Župna crkva sv. Katarine u Zagorskim Selima 31. listopada od 19 sati poziva mlade na pjevanje, ispovijed, misu, klanjanje, nagovor i druženje.

‘Magija i okultizam’

“Može se reći da je naš Holywin kontra Helloweenu. Geslo susreta je Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. U ovo vrijeme ratova i nemira toliko nam je svima potreban mir, a osobito je potreban mladima čija srca su često nemirna i traže sigurnost. Takav mir dolazi od Krista”, navodi Rušec.

Za dubljenje bundeva i paljenje svijeća kaže da su magija i okultizam. “To vam je isto kao i joga, tarot, horoskop, sve su to počeci okultizma. Da, vjernici ne bi smjeli čitati horoskop. Čemu horoskop, mogu si pronaći drugu zabavu. Možda horoskop nije grijeh, ali nema ni smisla. Ljudi bi racionalno trebali trošiti vrijeme”, zaključio je Rušec.

Označeno u