Evo gdje će se sve održati molitveno bdjenje "Holywin - svetost pobjeđuje"

Molitveno bdijenje mladih "Holywin – svetost pobjeđuje" uoči svetkovine Svih svetih održat će se u subotu, 31. listopada, u večernjim satima diljem domovine. Riječ je o prigodnom molitvenom programu kako bi se mladima približila važnost molitve za pokojne, a odmaknulo ih od trenda proslave "Noći vještica" ili "Halloweena". Ovogodišnja molitvena bdijenja održat će se u uvjetima naloženim epidemiološkim mjerama, javlja Hrvatska Katolička Mreža.

Čakovec
U crkvi sv. Nikole u subotu u 20 sati započet će cjelonoćno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Najprije će članovi Franjevačke mladeži animirati zajedničko klanjanje, nakon kojeg će se nastaviti klanjanje u tišini do jutarnje svete mise u 7 sati. Cijele noći svećenici će biti na raspolaganju i za sakrament ispovijedi.

Daruvar
U župi sv. Antuna Padovanskog u subotu u 20 sati je misa koju predvodi vlč. Mihael Kos, a prije koje je pjevana krunica Božjega milosrđa i mogućnost za sakrament ispovijedi. Poslije mise pjesmu slavljenja predvodi župni zbor mladih “14. čudo”. Potom slijedi zajedničko klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, a od 22 do 8 sati je bdijenje gdje će se svakih pola sata izmjenjivati pojedinci, obitelji ili skupine klanjajući se Isusu.

Karlovac

ZAMAK, zajednica mladih katolika iz Karlovac, zbog korone, ove godine organiziraju “Holywin” u Nacionalnom svetištu svetog Josipa na drugačiji način. Program počinje klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u 17 i traje do 18 sati. Misno slavlje u 18:30 predvodi fra Mate Bašić, voditelj program Exitus. Nakon misnog slavlja, vani na otvorenom, bit će predstavljen mural na pročelju župne kuće “Mons. Marijan moli litanije svetog Josipa”, rad umjetnika Leonarda Lesića i biblijska priča: “Svadba u Kani Galilejskog” umjetnička instalacija Lidije Mačke Stanić i s. Brigite Badanjak.

Zbog epidemioloških mjera i ograničenog broja sudionika program se može pratiti putem Televizije NaSveJak, Facebook i Youtube kanala Nacionalnog svetišta.

Našice
Frama i mladi župe sv. Antuna Padovanskog u istoimenoj crkvi organiziraju molitveno bdijenje s početkom u 18 sati kada će biti krunica i misa, a potom od 19:30 će biti organizirana kateheza, skeč i klanjanje.

Samobor

Molitveno bdijenje će se održati i u župnoj crkvi svete Anastazije, a koje počinje misom u 18 sati. Potom je organizirano euharistijsko klanjanje koje predvode mladi.

Slavonski Brod

U organizaciji SKAC Slavonski Brod u Pastoralnom centru će se pod geslom “Nebo – moj je dom” održati prigodan program. Tako će se u 20 sati održati Misa mladih, a od 21 sat bit će klanjanje.

Sveta Nedelja

U župi Presvetog Trojstva bit će održano molitveno bdijenje s početkom u 17 sati. Bdijenje se sastoji od mise, kateheze i euharistijskog klanjanja. Tema ovogodišnjeg Holywina je život bl. Carla Acutisa.

Šibenik
U crkvi Gospa van Grada u 18 sati bit će misa, a potom će se održati se bdijenje uoči Svih svetih pod geslom “Isus Krist Spasitelj i Ozdravitelj!”.

Varaždin

U katedrali Uznesenja BDM na Nebo s početkom u 20 sati održat će se prigodan program koji se sastoji od mise, štovanja relikvija i klanjanja u organizaciji Ureda za mlade Varaždinske biskupije.

Vinkovci

U župi Presvetog Srca Isusova u 21 sat započinje cjelonoćno euharistijsko klanjanje.

Voloder

Na temu “Bl. Carlo Acutis – ‘blaženik u trapericama'” u subotu s početkom u 19:30 započet će program koji se sastoji od kateheze i klanjanja u crkvi sv. Antuna Padovanskog.

Zagreb

- U crkvi sv. Ivana XXIII. misu će u 19 sati predvoditi župnik u Čučerju vlč. Marko Torbar, a katehezu u 20 sati održat će župni vikar u Retkovcu vlč. Branimir Jagodić. Potom će biti organizirano klanjanje.

- Molitveno bdijenje za mlade uoči svetkovine Svih svetih bit će u organizirano i u crkvi sv. Petra u subotu s početkom u 21 sat.

- I u župi sv. Marka Križevčanina bit će organizirano molitveno bdijenje koje započinje misom u 20 sati, a koju predslavi župnik Damir Bačun. Bdijenje se potom nastavlja klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

- Župa svetog Ivana Nepomuka Stupnik-Lučko u domu Sijač organizira molitveno bdijenje koje započinje misom u 18:30, a nakon mise bit će euharistijsko klanjanje za mlade, kateheza i druženje.

- S početkom u 17 sati u župi blaženog Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici u osnovnoj školi Jure Kaštelana održat će se molitveno bdijenje pod geslom “Euharistija je moja autocesta za nebo” bl.  Carla Acutisa.

- Iz župe sv. Josipa pozivaju da se u noći s 31. listopada na 1. studeni upale lampaši kao svjetlo nade.

Zaprešić

Molitveno bdijenje u župi sv. Petra apostola počinje u 19 sati misom, a potom će biti organizirao klanjanje.