Molitveno bdjenje „Holywin – svetost pobjeđuje“ diljem domovine

Molitveno bdjenje mladih "Holywin – svetost pobjeđuje" uoči svetkovine Svih svetih održat će se u srijedu 31. listopada u večernjim satima diljem domovine i to u 19 gradova.

Riječ je o prigodnom molitvenom programu kako bi se mladima približila važnost molitva za pokojne, a odmaknula ih od trenda proslave "Noći svetaca" ili "Halloweena".

Holywin u Zagrebu

Program počinje misom u 18.30 sati u crkvi Srca Isusova u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati koju će predvoditi župnik župe sv. Leopolda Mandića u Dubravi fra Miljenko Vrabec, OFMCap. Slijedi scenski prikaz kojim će se predstaviti život sv. Pija iz Pietrelcine u dvorani Međubiskupijskog sjemeništa. Predstava će biti ponovno izvedena na svetkovinu Svih svetih, 1. studenoga, također u 20 sati u Međubiskupijskom sjemeništu.

Također, u Zaprešiću, u crkvi Sv. Petra apostola, s početkom u 19 sati počinje cjelonoćno euharistijsko klananje.

Holywin u Gospiću

Program će započeti euharistijskim slavljem u 18 sati katedralnoj župi Navještenja BDM. Nakon mise će vjernici, a posebno mladi i ovogodišnji krizmanici, okupit će se u 20 sati u dvorani Biskupijskog Caritasa gdje će gledati dokumentarni film o životu mladog hrvatskog mučenika bl. Miroslava Bulešića. Nakon filma, duhovni program nastavit će se u katedrali euharistijskim klanjanjem koje će predvoditi kancelar i biskupov tajnik vlč. Mišel Grgurić, a pjesmom i molitvama animirati krizmanici predvođeni svojim animatorima.

Holywin u Rijeci

U trsatskom svetištu u Auli pape Ivana Pavla II. u 20 sati počinje zabavno-edukativni program. Nakon programa u Auli, mladi će u crkvi Majke Božje Trsatske imati priliku za ispovijed te sudjelovati u programu slavljenja koji će animirati zajednica Krista Kralja. Svečano euharistijsko slavlje na rasporedu je u 22 sata i predvodit će ga fra Tomislav Šanko, OFM. Nakon mise je euharistijsko klanjanje i agape.

Holywin u Bujama 

Program pod vodstvom don Vladimira Brizića u istarskom gradu Buje, u crkvi Majke Milosrđa, kreće s ispovijedi u 17.30 sati, potom će biti misa u 18 sati, a euharistijsko klanjanje kreće u 18.45.

Holywin u Puli

Program počinje u 18 sati, a sastoji se od mise, klanjanja, molitve i razmatranja života svetaca.

Holywin u Rovinju 

Program počinje u 20 sati u crkvi Sv. Eufemije, a klananje animira zajednica Jošua.

Holywin u Splitu 

Bdijenje mladih krenut će u 21 sat u župi sv. Andrije na Sućidru u Splitu koje će uz župnika don Ivana i župnog pomoćnika don Vedrana animirati mladi i župna obiteljska zajednica, a pjesmom pratiti Andrijane i Izidor.

Također, u župi Pomoćnice kršćana na Kmanu prigodni molitveni program kreće u 20 sati, a od 21 sat mladi će sudjelovati u zabavnom programu.

Holywin u Hvaru

Misom u 18 sati počinje prigodni program u katedrali Sv. Stjepana I., pape i mučenika.

Holywin u Karlovcu 

Program pod nazivom “Vedrog orla sjaj” počinje u 19 sati, a održat će se u Nacionalnom svetištu sv. Josipa.

Holywin u Sisku 

Program počinje u 20 sati u katedralnoj župi Uzvišenja sv. Križa.

Holywin u Kistanju 

Program u crkvi Sv. Nikole počinje misom u 18.30 sati, a u sklopu programa u 19.10 sati održat će se prikazivanje filma “Maria Goretti” (2003.), u 22 sati kreće krunica s razmatranjem, a u 22.30 sati bit će održano klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Holywin na Krku  

Program pod nazivom “Papa Franjo: Trebamo svece u trapericama i tenisicama” počinje u Punatu u samostanu karmelićanki božanskog Srca Isusova u 20 sati.

Holywin u Malom Lošinju 

Program pod nazivom “Tvoje lice tražim” u župi Rođenja Blažene Djevice Marije kreće u 16.30 sati.

Holywin u Novoj Gradiški

Program pod nazivom “Noć svetaca” u crkvi Bezgrešnog začeća BDM kreće misom u 19 sati, a potom će se od 20 sati održati euharistijsko klanjanje.

Holywin u Požegi 

Program koji se sastoji od mise, klanjanja i druženja počinje u 20 sati u crkvi sv. Leopolda Mandića.

Holywin u Slavonskom Brodu

Program počinje u 20 sati misom, a nastavlja se klanjanjem od 21 sat u crkvi Gospe Brze Pomoći.

Holywin u Varaždinu 

Program pod nazivom “Pokreni se i(li) iznova kreni” kreće u 20.30 sati u crkvi Sv. Ivana Krstitelja.

Holywin u Vođincima

Program s početkom u 19.30 sati kreće u crkvi Kraljice sv. Krunice.

Holywin u Dubrovniku

Program u katedrali počinje u 19 sati, a sastoji se od krunice, slavljenja, mise i klanjanja.