„Holywin – svetost pobjeđuje" - poziv na bdijenje uoči svetkovine Svih svetih

Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije uoči svetkovine Svih svetih prošlih je godina pripremao „Holywin – svetost pobjeđuje“, događaj koji je okupljao stotine mladih na zagrebačkoj Šalati na zajedničkom misnom slavlju i predstavi o svecima i blaženicima.

Ove godine zbog pandemije koronavirusa i potresa koji je pogodio Zagreb, Holywin se neće održati u dosadašnjem obliku s obzirom da je dvorana Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati oštećena u potresu, a trenutne epidemiološke mjere ne preporučaju okupljanje većeg broja ljudi.

Stoga, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Kristijan Tušek potiče i poziva svećenike i mlade da uoči svetkovine Svih svetih, u subotu 31. listopada, bdijenje organiziraju u svojoj u župi uz svetu misu, katehezu i euharistijsko klanjanje koje može biti organizirano na razini župe ili dekanata. Kao temu ovogodišnjeg Holywina preporučuje se život bl. Carla Acutisa, mladića kojeg je papa Franjo proglasio blaženim 10. listopada ove godine u Asizu. Neka on bude poticaj vama i svim mladima da se u ovim neizvjesnim vremenima pouzdamo u Božji plan te da utjehu pronađemo u našem Spasitelju.

Materijale za organizaciju bdijenja Holywin možete preuzeti ovdje.