Laudato TV posvećena Bezgrješnom srcu Marijinu

“Kao što djeca, kad se nađu u strahu, po naravi bježe majci u krilo, tako se i mi želimo ovom posvetom potpuno izručiti Tebi i Tvome Bezgrješnom srcu. Stoga, Tvome Bezgrješnom Srcu posvećujemo sebe, svoje obitelji, Crkvu, sav hrvatski narod i domovinu.”

Ovim riječima iz posebne molitve, Laudato televiziju, njezine djelatnike, suradnike, njihove obitelji i sve gledatelje, posvetio je i preporučio Bezgrješnom srcu Marijinu duhovnik Laudato TV-a, vlč. Ivica Tolla, u ponedjeljak 30. ožujka. Molio je pred kipom Majke Božje Fatimske, koji se od prošle godine nalazi u prostorijama Laudato TV-a, u Zagrebu. Kip je dar obitelji Radočaj. Naime, kad im je umrla baka, razmišljali su kome darovati kip koji je baka nekoć donijela iz Fatime. I odlučili su ga predati Laudato TV-u, kako bi baš na ovom mjestu Majka Božja svojim likom podsjećala na važnost molitve krunice, i na svoje Srce iz kojega izvire mir.

Laudato TV, kao obiteljska televizija, posebnim programom ''Izdvojeno'', od 19. ožujka svake večeri od 20 sati čita znakove nade u danima tjeskobe i zabrinutosti hrvatskoga naroda. No, ekipa Laudato TV-a svjesna je da, osim profesionalnog zalaganja, za vjerodostojno i uspješno poslanje treba i duhovnu zaštitu i snagu. Stoga je ova posveta Bezgrješnom srcu Marijinu bila veliki vapaj Majci za zaštitu i ohrabrenje svih – onih koji rade u području izvještavanja, liječnika i medicinskog osoblja, oboljelih od Corona virusa, svih u samoizolaciji, ali i onih koji su zahvaćeni posljedicama nedavnog potresa u Zagrebu.

Posvetu Bezgrješnom srcu Marijinu možete moliti i vi:

Blažena Djevice Marijo, Majko Gospodina našega Isusa Krista i Majko naša, Crkva je u svome zemaljskom hodu uvijek prepoznavala Tvoju majčinsku blizinu i skrb za svoju djecu. Posebno je to bilo u vremenima kušnje i zbunjenosti, kada su naši prvosvećenici, Kristovi namjesnici, znali prepoznati da se treba uteći Tebi u zaštitu.

Kao što djeca, kad se nađu u strahu, po naravi bježe majci u krilo, tako se i mi želimo ovom posvetom potpuno izručiti Tebi i Tvome Bezgrješnom srcu. Stoga, Tvome Bezgrješnom srcu posvećujemo sebe, svoje obitelji, Crkvu, sav hrvatski narod i domovinu. Tvome Bezgrješnom srcu izručujemo i sve neprijatelje Crkve, naroda i domovine.

U ovo vrijeme, kad epidemija zahvaća sve više, a i mnoge druge krize se naslućuju, prepoznajemo da je Tvoje Bezgrješno srce korablja spasa u ovim okolnostima. Izmoli nam kod svoga Sina oproštenje naših grijeha i grijeha cijeloga svijeta, te se zauzmi za nas kao za svoju djecu. Primi ovu posvetu kao zadovoljštinu za grijehe koji se nanose Tvome Bezgrješnom srcu i Božanskom srcu Isusovu.

Tebi predajemo svoje krsno dostojanstvo, te obećavamo živjeti kao djeca svjetla, kojima će glavni putokaz života biti riječ Tvoga Sina, riječ Evanđelja.

Poštedi nas otpada od vjere, očuvaj od pošasti, epidemije, potresa, kuge, gladi i rata. Kao Tvoja djeca čvrsto stojimo u vjeri da ćemo naći sklonište u Tvome Bezgrješnom srcu i zaštitu pod Tvojim majčinskim plaštem.

Primi nas u hram svoga Bezgrješnog srca da možemo dostojno slaviti Presveto Trojstvo u vjernosti Tebi i Tvome Sinu.

Zauzmi se za nas pred milosrdnim Ocem, raspetim Sinom i Duhom Svetim, Tvojim nebeskim Zaručnikom, da se Njegova milost i obnova izlije na našu Crkvu i cijelo čovječanstvo. Amen.


Spomeni se, o predobrostiva Djevice Marijo,
kako se još nikada nije čulo da si Ti ikoga zapustila
koji se Tvojoj zaštiti utekao, Tvoju pomoć zatražio, Tvoj zagovor zaprosio!
Ovim pouzdanjem ohrabreni utječemo se i mi k Tebi, Djevice djevica.
K Tebi, Majko, dolazimo; pred Tobom, evo, stojimo, mi grješnici i vapimo:
nemoj, Majko Vječne Riječi, prezreti naših riječi,
nego ih milostivo poslušaj i usliši. Amen.

Označeno u