LJETOVANJU U SAMOSTANU Odmorite tijelo i dušu

Internetska platforma »MONASTAYS« prepoznala je potencijal vjernika hodočasnika i u Hrvatskoj pokrenula vjerski turizam koji je zadnjih godina sve popularniji. Godišnji odmor proveden u meditatativnom ozračju mira, natopljen molitvom i mirisom svetosti daleko od prenapučenih plaža i bučnih cjelonoćnih zabava odgovor je za sve one koji su osim fizičkog odmora željni i duhovnog. Daleko od stresa, buke i gužve svoj duh i tijelo možete od sada odmoriti u jednom od prekrasnih stoljetnih samostana diljem Jadranske obale.

»Odmori tijelo i osnaži duh«, »Upoznaj samostane Hrvatske«, »Doživi jedinstveno iskustvo« – poruke su kojima se reklamira platforma »Monastays« koju su prepoznavši potencijal vjerskoga i hodočasničkoga turizma u Hrvatskoj pokrenuli doktorand agronomije Zoran Mičuda, programer Dorian Jakov Štern-Vukotić i programer s diplomom Fakulteta elektrotehnike i računarstva Ivan Orehovec. U ovaj projekt su uključeni i Nikolina Verbič s Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta i Matej Trupina s Fakulteta filozofije i religijskih znanosti.

"Ovom smo idejom najstariji oblik turizma doveli u 21. stoljeće pa više nije potrebno tražiti kontakte i preporuke, raspitivati se koji redovnici ili redovnice pružaju usluge smještaja, nego se sve može naći na našoj stranici", kaže voditelj projekta Zoran Mičuda.

Dodatno želimo naglasiti da kod svakoga profila samostana na platformi »Monastays« stoji i kućni red te dodatne »samostanske pogodnosti«, poput rasporeda slavljenja misa, mogućnosti ispovijedi, duhovnoga razgovora i drugih pastoralnih aktivnosti i sadržaja.

Svima zainteresiranima na jednome mjestu »MONASTAYS« nudi mogućnost rezervacije i smještaja u trenutačno deset samostana i obližnjih gostinjaca u Hrvatskoj, od Vukovara do Dubrovnika, dakle od kontinentalnih do onih na obali i otocima.

Za više informacija posjetite web stranicu www.monastays.com ⬅
Rezervacija ne košta ništa, kao ni njeno otkazivanje.

Označeno u