Sadržaj s oznakom: Turizam

„Edukacija i zadržavanje radne snage u turizmu i ugostiteljstvu“ tema je konferencije koja će se održati u četvrtak, 15.06.2023. s početkom u 11 sati u prostorijama Centra za posjetitelje na Buni u Mostaru.

06. travnja 2021. godine, u prostorijama hotela Leone u Međugorju, održana je osnivačka skupština Udruge turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba Međugorje.

Internetska platforma »MONASTAYS« prepoznala je potencijal vjernika hodočasnika i u Hrvatskoj pokrenula vjerski turizam koji je zadnjih godina sve popularniji. Godišnji odmor proveden u meditatativnom ozračju mira, natopljen molitvom i mirisom svetosti daleko od prenapučenih plaža i bučnih cjelonoćnih zabava odgovor je za sve one koji su osim fizičkog odmora željni i duhovnog. Daleko od stresa, buke i gužve svoj duh i tijelo možete od sada odmoriti u jednom od prekrasnih stoljetnih samostana diljem Jadranske obale.

U poruci Dikasterija za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja, upućenoj povodom Međunarodnoga dana turizma, ističe se da je važno ponuditi posao koji u središte pozornosti stavlja ljudsko dostojanstvo

Profesorica kaže da je ponosna na njega i dala mu je dopuštenje da i sljedeće zadaće odrepa

Kardinal Peter Turkson, pročelnik Dikasterija za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja, poslao je poruku za Svjetski dan turizma koji se obilježava 27. rujna.

Sljedeći savjet mu je da se ne vrijeđa ništa hrvatsko.

"Nevjerojatno je danas biti u Splitu i gledati kako se grad oprašta od Olivera Dragojevića, kojeg lokalci opisuju kao simbol Hrvatske", napisao je sportski novinar Alex McGovern.

Časne sestre su barokni dvorac u kojemu je samostan, prije desetak godina stavile u turističku funkciju. Postale su uspješne iznajmljivačice soba, rade u vlastitoj turističkoj agenciji, organiziraju vođenja gostiju, ali i seminare, besplatne edukacije, tečajeve, duhovnu obnovu...