Marijan Knezović: Stepinci su svuda oko nas sa svojim žrtvama

Blaženi i uskoro sveti kardinal Stepinac bio je zatvoren, mučen, suđen u montiranom procesu i stigmatiziran jer je bio veličina koja nipošto ne bi izdala ili zatajila interese svoga naroda.

General je proveo u zatvoru otprilike onoliko vremena koliko i bl. Stepinac. Također se borio protiv montiranog procesa i onih koji se nalaze s drugu stranu pravde. Sve je to, baš kao i Stepinac, radio jer je vjerovao u dobro i konačnu pravdu. Nije morao, jer u prljavom i nemoralnom svijetu politike uvijek se nađe način kako spasiti sebe prodajući interes naroda. On to nije učinio. Učinio je suprotno, žrtvovao je sebe kako bi spasio obraz i dostojanstvo jedne ideje.

Slavili smo Stepinčevo. Ono što je veličanstveno je činjenica da Stepinac nije jedini “Stepinac među Hrvatima.” Stepinci su svuda oko nas sa svojim žrtvama. A žrtva, ona nikad nije uzaludna. Pogotovo kad dolazi od tako velikih ljudi, napisao je putem Facebooka Marijan Knezović

Marijan Knezović je student Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Opisuje se kao mrzitelj nepravde, zagovornik slobode i idealist. Svojim društvenim radom želi upozoravati na položaj Hrvata u BiH te predano raditi u okviru društvenoga aktivizma kako bi poboljšao njihov položaj. Marijan ima samo dvadeset jednu godinu a u Zagreb je došao iz hercegovačkoga gradića Posušja. Student iz Hercegovine posljednjih je nekoliko godina i autor internetskoga dnevnika, odnosno bloger. Čitati ga možete OVDJE.