MI SMO ČUDO OD NARODA 'Vatreni' za potrebitu djecu odgovarali na telefon, dobili nevjerojatnih 60 tisuća poziva

Hrvatski nogometni reprezentativci i stručni stožer u utorak navečer je nazočio večeri zaklade ‘Vatreno srce’ u zagrebačkom hotelu Westin u humanitarno-donatorskoj akciji, od koje će se polovica sredstava iskoristiti za kupnju opreme Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, a druga polovica za akciju Korak u život koja skrbi o stipendijama za školovanje djece bez roditeljske skrbi.

Donatorskoj večeri nazočili su svi reprezentativci na koje izbornik Zlatko Dalić računa za susret Lige nacija protiv Španjolske u četvrtak na Maksimiru, ali i brojni bivši nogometaši i izbornici, ostali sportaši te uglednici iz gospodarskog i političkog života Hrvatske. Tom je prigodom organiziran i ‘call-centar’ u kojem su sudjelovali svi reprezentativci i članovi stručnog stožera, a građani su pozivom na humanitarni broj telefona sudjelovali u prikupljanju sredstva za humanitarne akcije.

‘Ponosni smo što se ovoliko poznatih ličnosti odazvalo ovoj akciji, a posebno bih pozdravio nazočne bivše izbornike - Miroslava Blaževića, Mirka Jozića i Igora Štimca. Želimo nastaviti širiti zajedništvo i humanizam, kako smo to činili ovog ljeta, te skupiti sredstva onima koji ih trebaju’, kazao je izbornik Dalić.

Zaklada ‘Vatreno srce’ osnovana je 2008. pod tadašnjim izbornikom Slavenom Bilićem i od tada se naši nogometni reprezentativci uključuju u razne humanitarne akcije, a posljednja donatorska večer održana je 2012. godine kada je izbornik bio Igor Štimac.

Upravni odbor Zaklade Vatreno srce u kojem su kapetan reprezentacije Luka Modrić, izbornik Dalić te liječnici Zoran Bahtijarević, Boris Nemec i Josip Paladino, odlučila je da ove godine pomoć u jednakim iznosima dodijeli Klinici za dječje bolesti Zagreb te akciji Korak u život.

‘Drago mi je što u u Upravnom odboru 'Vatrenog srca' nastavljam tradiciju ranijih kapetana Darija Srne i Nike Kovača. Lijepo je da sam kao kapetan uključen u rad zaklade te to prihvaćam kao veliku odgovornost. Ponosam sam što reprezentacija već dugi niz godina godina pomaže ovu zakladu i očekujem da se u ovi akciju uključe i naši navijači te tako svi zajedno pomognemo djeci’, kazao je najbolji nogometaš svijeta Modrić.

Uz bogati glazbeni program u Kristalnoj dvorani hotela Westin bila je postavljena izložba odabranih fotografija sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, kao i izložba radova fotografa Stephana Lupina inspirirana Svjetskim nogometnim prvenstvom.

Humanitarni broj telefona zaklade ‘Vatreno srce’ 060 9004 bit će aktivan do 3. prosinca, a za vrijeme dok su u ‘call-centru’ bili hrvatski reprezentativci primljeno je skoro 60 tisuća poziva.