Najavljen Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Kninu, Metkoviću i Varaždinu FOTO U ime obitelji

Najavljen Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Kninu, Metkoviću i Varaždinu

Hod za život, obitelj i Hrvatsku bit će održan u subotu 3. lipnja u Kninu, Metkoviću i Varaždinu, najavili su organizatori na konferencijama za medije u četvrtak 1. lipnja.

„Ove godine, kao i proteklih godina, kroz Hod za život podsjećamo i sebe i druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život. Osobito onaj najnezaštićeniji – život djeteta u majčinoj utrobi. Djetetu je kroz prvih 9 mjeseci života na poseban način potrebna majčina ljubav i zaštita, a majka treba zaštitu i pomoć oca svoga djeteta i svih nas, cijelog društva. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako dijete željeno je od nekoga. Nadamo se da će Hod za život pronijeti sve ove važne poruke kroz cijelu Hrvatsku”, istaknula je Sanja Kovač, članica organizacijskog tima Hoda za život, Varaždin.

„Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi: ‘Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav…’

Svaka osoba ima pravo na točnu informaciju, na informirani izbor. Da bismo bili slobodni, moramo imati točne informacije: znanost potvrđuje da život počinje začećem. Već 18. dan od začeća djetetu kuca srce – kada mnoge majke još ni ne znaju da su trudne, ispod majčinog srca kuca jedno malo srce djeteta. Od 8. tjedna svi organi djeteta su formirani, s 10 tjedana dijete ima jedinstveni otisak prsta, s 12 tjedana starosti dijete se smiješi. Tužna je činjenica da prilikom pobačaja dijete osjeća bol! Ukoliko još uvijek ima onih koji negiraju ili ne znaju da znanost potvrđuje da ljudski život započinje začećem, onda svakako razumski ne mogu negirati ili ne reagirati na zvuk otkucaja djetetovog srca kada bi ga imali priliku čuti“, izjavili su Silvija Svoren i Ante Buterin, članovi organizacijskog tima Hoda za život, Varaždin.

Domagoj Jurković, koordinator Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Kninu, istaknuo je zajedničko zalaganje za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti. „Pravo na život temeljno je ljudsko pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava! Svi mi hodamo potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci, okupljeni oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem. Mi koji živimo u demokraciji imamo obavezu boriti se za poštivanje prava na život svakog čovjeka. Dužnost nam je biti glas onih koji se ne čuju / koji glasa nemaju“, naglasio je Jurković.

„Želimo poslati jasan zahtjev za zakonskom zaštitom života! Jer što će nam sva prava, ako nije omogućeno temeljno ljudsko pravo, a to je pravo na život. Kako nerođenog djeteta, tako i rođenog, mladog, starog, pa sve do naših djedova i baka. Mi i ovim putem očekujemo od političara, ohrabrujemo sve one koji nas predstavljaju na lokalnoj i nacionalnoj razini, da štite temeljno ljudsko pravo – pravo na život. Jer svaki život je vrijedan! Svaki život oplemenjuje!“, izjavila je Marina Žulj, članica organizacijskog Hoda za život, Knin.

„U ozračju radosti i veselja naša djeca, mladi, obitelji, djedovi i bake hodat će kako bi poslali jasnu poruku da nam je svaki život važan! Ovaj snažan pokret – Hod za život, obitelj i Hrvatsku, pokazuje kako iz godine u godinu, osim rastućeg broja ljudi koji dolaze na Hod, raste i broj gradova u kojima se organizira, što nas iznimno raduje. To je ustvari i očekivano, jer to je ona Hrvatska prema kojoj mi želimo ići. Želimo da nam Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuje svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti. Želimo da ove činjenice, ova stvarnost bude poznata svakoj ženi i svakom muškarcu u Hrvatskoj. Pobačaj zaustavlja otkucaje srca. Ne želimo da se u Hrvatskoj ijednom ljudskom biću nasilno zaustavljaju otkucaji srca!”, istaknula je na konferenciji za medije Jelka Barba, koordinatorica Hoda za život, Metković.

Martina Vrankić, članica organizacijskog tima Hoda za život u Metkoviću, naglasila je da nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno.

„Svako je dijete željeno od nekoga! Hod za život, obitelj i Hrvatsku ove godine prvi put održava se u gradu Metkoviću i herojskom gradu Kninu. Na sjeveru Hrvatske, u baroknom gradu Varaždinu za zaštitu svakog života, hodat će se drugu godinu zaredom!“, istaknuto je na konferenciji za medije u Metkoviću.

Knin –okupljanje počinje u 9:30 ispred crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta
Metković – okupljanje počinje u 17 sati, Gradski park Metković
Varaždin –okupljanje počinje u 10:30, Stari grad

Označeno u