Održano Hodočašće za nerođene svetom Josipu

U povodu svetkovine sv. Josipa, na četvrtu korizmenu nedjelju 19. ožujka, održano je hodočašće u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu koje je organizirala Župa svetog Stjepana prvomučenika iz Botinca.

U hodočašću su sudjelovale humanitarna udruga Izvor ljubavi, hodočasnička udruga Sv. Stjepan prvomučenik – Botinec te molitvena karizmatska zajednica Nanovo rođeni, koje je tom prilikom ujedinio župljanin Ivan Pavlić.

Nakon svećeničkog blagoslova, tri autobusa s hodočasnicima uputila su se u jutarnjim satima najprije prema pavlinskom samostanu i Župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Sveticama kod Ozlja. Ondje su hodočasnici sudjelovali na misi u 11 sati te obišli Nazaretsku kućicu male Marije u blizini samostana.

Hodočasnici su zatim do Nacionalnog svetišta svetog Josipa nastavili put od nešto više od 16 kilometara pješice. Na hodočašću su sudjelovale mnoge mlade obitelji s djecom, kao i višečlane obitelji iz župe i zajednice, sa sveukupno trideset djece, od kojih su najmlađi hodočasnici bili godinu dana stari.

U poslijepodnevnim satima hodočasnici su stigli u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu, u kojem su svoje osobne nakane, kao i zajedničke nakane hodočašća prikazali Gospodinu po zagovoru svetog Josipa. Nakon prilike za osobnu molitvu, hodočašće se nastavilo do tri kilometra udaljenog rodilišta Opće bolnice Karlovac, ispred kojeg je održana kratka molitva za nerođene.

Na taj način Župa je hodočašće svetom Josipu ujedinila sa župnim hodočašćem za nerođene. Nekoliko puta godišnje, u suradnji sa zajednicom Nanovo rođeni, Župa svetog Stjepana prvomučenika organizira hod od crkve do jednog od zagrebačkih rodilišta, sudjelujući tako u pastoralu za nerođene.

Označeno u