Sadržaj s oznakom: Hodočašće

Na povratku s duhovno bogatog i snažno proživljenog hodočašća, Ružica, voditeljica autobusa, razmišlja na koji bi način spomenula svakoga hodočasnika, svakome ponaosob iskazala pažnju.

U središnjoj Bosni blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije - Mala Gospa posebno se svečano slavi u travničkoj župi Ovčarevo, u svetištu nadomak Travnika, koje nosi naziv Gospino vrilo.

Članice i članovi Udruge slijepih Međimurske županije nakon više godina čekanja ostvarili su svoj san te su u srijedu, 29. rujna, posjetili marijansko svetište Kraljice mira u Međugorju. Duhovno vodstvo na ovome putu bio je vlč. Leonardo Šardi, povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Globalna dobrotvorna organizacija za prehranu školske djece Marijini obroci ugostit će 2. listopada ove godine na svom drugom virtualnom obiteljskom hodočašću u Međugorju one koji se žele pomoliti i zahvaliti na njezinom poslanju. 

Hodočašće u Santiago de Compostelu – Put Svetog Jakova

Na hodočašću za osobe i djecu s teškoćama u Međugorje za vikend 19. – 20. lipnja koje organiziraju volonteri akademske crkve sv. Filipa Nerija iz Splita sudjelovalo je 80 odraslih osoba – roditelja, volontera i volonterskih obitelji, dvadesetak djece i dvadesetak osoba s teškoćama od kojih sedmero u kolicima. Svi su sa Splitskog područja (Split, Kaštela, Trogir…)

Vjerujemo da će mnogi od vas u idućim danima doći u Međugorje, stoga želimo s vama podijeliti neke prijedloge kako bih vam pomogli da dobijete najviše od svog hodočašća.

U nedjelju, 30.svibnja 2021.godine na svetkovinu Presvetoga Trojstva stotinjak vjernika Hrvatske katoličke župe Blaženog Alojzija Stepinca u Salzburgu tradicionalno su hodočastili na Maria Plain na završetku ovogodišnjih  svibanjskih pobožnosti.

U povodu obilježavanja 27. godišnjice osnivanja HVIDR-e HVO Herceg Bosne, 25 predstavnika svih županija iz BiH, od Neuma do Posavine, odlučilo se organizirati jednodnevno hodočašće u Međugorje.

Jutros u 06:00 sati povorka hodočasnika okupila se ispred crkve sv. Franje Asiškog u Čapljini u nakani hodočašća u Međugorje.

Prvi put došao sam 1990, kad sam imao samo 10 godina.

Tereza je bila toliko oduševljena novim načinom života, te joj se činilo da može promijeniti cijeli svijet.

Ponekad svi mi trebamo zastati na svom životnom putu, i upitati se ..Ko smo??!!!! Što smo??!!!!! Čijom voljom smo sada tu...

Sedam puta sam posjetila Međugorje.

Bilo je to 2006. Spakirala sam se na trotjedno hodočašće u Međugorje, svoje trideseto putovanje u drago Međugorje.

Stranica 1 od 7