Sadržaj s oznakom: Hodočašće

U današnje vrijeme, kada se nameće misao da je brak precijenjen i da ograničava ljude u njihovoj slobodi, te da je trudnoća prepreka vlastitu ostvarivanju kroz karijeru ili prepreka stjecanju materijalne sigurnosti, ovo svjedočanstvo otkriva potpuno drugačiju realnost.

U rujnu su se osmorica vjernika Hrvatske katoličke misije Luzern odvažila na nesvakidašnje hodočašće. Na poticaj Dragana Dovođe, Petar Ramljak, Dragan Slebur, Ivica i Danijel Bilobrk, Ivica Udovičić, Nikola Stojanović i Tomislav Ćuk, biciklima su se zaputili iz Luzerna u Gospino svetište u Lourdes (Francuska). Svoje su dojmove nedavno podijelili s članovima i ove hrvatske misije u Švicarskoj.

Hrvatska katolička misija Pariz jučer je hodočastila u Gospino svetište La Salette u francuskim Alpama. Okupilo se šezdesetak vjernika iz Lyona, Chamberya, Annecya, Grenobla, Geneve i Nice, među kojima je bio i Dejan Lovren, odnedavni igrač Lyona.

U četvrtak 31. kolovoza 2023. godine u jutarnjim satima ispred Franjevačkog samostana i crkve Uznesenja BDM u Širokom Brijegu startala je biciklijada Franciskana. Biciklisti će kroz 4 dana preći više od 400 km, te tako obići Franjevačke samostane i muzeje kako bi ih uvezali u novi i jedinstveni cikloturistički projekt Franciscana, izvijestila je FENA.

Župljani Župe Uznesenja BDM-e Marija Bistrica u kolovozu hodočaste na Trški Vrh, Majci Božjoj Jeruzalemskoj, a tradicionalno pridružuju im se i župljani župe Laz, pa i još neki štovatelji Majke Božje Bistričke iz obližnjih župa i mjesta, piše portal rmb.

Sveti Finbarr navodno je osnovao ovo posebno hodočasničko mjesto prije nego što je istjerao lokalnog zmaja.

Među tisućama hodočasnika koji od ranih jutarnjih sati pristižu u Svetište Gospe Sinjske bio je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Nakon 48 dana pješačenja, u petak 11. kolovoza, hodočasnici koji su iz Niepokalanówa krenuli prema Međugorju stigli su na cilj. Ukupno su prešli više od 1500 kilometara, znači svakodnevno su prelazili između 30 i 35 kilometara. Pokornici su Bogu prikazali svoj napor za mir u svijetu i poljske obitelji. S hodočasnicima smo razgovarali dan prije nego su pristigli u Međugorje.

Tradicionalno hodočašće mladih „Od Gospe do Gospe“ okupilo je i ove godine, 12. i 13. kolovoza, nekoliko tisuća mladih vjernika.

Po staroj ramskoj tradiciji, nekoliko dana pred blagdan Velike Gospe, brojni hodočasnici idu pješice od Rame do Sinja. Neki na put kreću u znak zahvale, neki kao način molitve Gospi Sinjskoj - Majci od Milosti.

Bliži se svetkovina Velike Gospe. Ovih dana u Gospinim svetištima sve je više hodočasnika., piše magnifikat.hr.

U povodu 700. obljetnice preminuća prvog hrvatskog blaženika dominikanca Augustina Kažotića, dvojica braće Reda propovjednika fr. Zvonko Džankić i fr. Domagoj Augustin Polanščak hodočastili su od 23. srpnja do 2. kolovoza od Zagreba do Trogira, povezavši tako mjesto Kažotićeva biskupovanja i mjesto njegova rođenja, izvijestila je Hrvatska dominikanska provincija.

Hodočašće u Santiago de Compostelu – Put Svetog Jakova

Prema već ustaljenoj tradiciji vjernici iz Glamoča, kojima su se pridružili i hodočasnici iz Livna, pješice su hodočastili na gotovo 100 kilometara dugom putu do Podmilačja, javlja nedjelja.ba.

U Svetište sv. Ive u Podmilačju pokraj Jajca ovih se dana, uoči proslave blagdana sv. Ivana Krstitelja koja je u petak 24. lipnja, slijeva mnoštvo hodočasnika koji obavljaju zavjete sv. Ivi. Put najvećeg nemarijanskog svetišta u ovom dijelu Europe tradicionalno su krenuli i brojni vjernici iz Lepeničke doline, piše vecernji.ba.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju, rano jutros, 85 hodočasnika iz Rame krenulo je pješice na hodočašće Gospi u Međugorje, piše rama-prozor.info.

Stranica 1 od 9