Sadržaj s oznakom: Hodočašće

Hodočašće u Santiago de Compostelu – Put Svetog Jakova

Od petka 15. do nedjelje 17. srpnja 2022. trajalo je 7. Hodočašće za djecu s poteškoćama, bolesnu djecu i njihove obitelji koje organizira Udruga „RUAH“ iz Zagreba. Ovog su puta došli sa dva autobusa hodočasnika.

Vjerujemo da će mnogi od vas u idućim danima doći u Međugorje, stoga želimo s vama podijeliti neke prijedloge kako bih vam pomogli da dobijete najviše od svog hodočašća.

Hodočašće je pokrenula katolička mladež zajedno s braniteljima, zajedno okupljeni u Bratovštini Marijanski zavjet za Domovinu.

Davorin Kihak doživio je veliko čudo Božje providnosti jer je uspio kupiti kuću za svoju obitelj (on, žena i četvero djece) čija je cijena daleko premašivala njihove ekonomske mogućnosti.

U organizaciji Društva pedagoga TZK Ljubuški, te biciklističkih klubova Brotnjo i Ljubuški u nedjelju 12.6. održati će se 14. tradicionalno biciklističko hodočašće u čast sv. Ante.

Poseban događaj u međugorskoj župi od 2012. do 2019. bila su Hodočašća za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama. Nažalost, zadnje dvije godine (2020. i 2021.) nije održano zbog situacije u svijetu i kod nas uzrokovane pandemijom.

U Međugorju je od 19. – 21. 04.2022. hodočastilo 20 članova Obiteljske zajednice, časna sestra Mirjam iz Reda sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog i vlč. Mato Berišić župnik župe svetog Ivana Krstitelja sa Škurinja iz Rijeke.

I ove godine članovi molitvene grupe "Gospa Majka moja" molili su devetnicu Božanskom milosrđu“ kao pripremu za svetkovinu Nedjelje Božjeg milosrđa koja se slavi u nedjelju 24. travnja svečanom svetom misom u Crkvi Milosrdnog Isusa u Šurmancima s početkom u 11:00 sati.

Molitvena zajednica „Srce Isusovo“ iz Zagreba je proteklog vikenda, od petka 1. do nedjelje 3. travnja organizirala hodočašće za svoje članove u Međugorje. Uz hodočašće, program je bio organiziran i kao mala duhovna obnova sa svjedočanstvima, predavanjima i slavljenjem.

Kao što se i nalazilo u programu obilježavanja 150. obljetnice od osnutka župe Kočerin, za subotu 2. Travnja bilo je planirano hodočašće župljana s Kočerina i drugih zainteresiranih vjernika u Bosnu.

Tereza je bila toliko oduševljena novim načinom života, te joj se činilo da može promijeniti cijeli svijet.

Proteklog vikenda, u Međugorju je bilo više većih grupa hodočasnika iz cijele Hrvatske. Među njima je bila i grupa od stotinjak hodočasnika koje je organizirala Udruga Holydate!

Robert Rukavina, predsjednik Kršćanske udruge „KUP-KARMEL“ iz Zagreba koja organizira Hodočašće za obitelji, na njihovoj stranici podijelio je najavu za ovogodišnje, 13. Hodočašće obitelji Kraljici Mira u Međugorje koje je planirano za 16. – 19. lipanj 2022.

Sedam puta sam posjetila Međugorje.

Ponekad svi mi trebamo zastati na svom životnom putu, i upitati se ..Ko smo??!!!! Što smo??!!!!! Čijom voljom smo sada tu...

Stranica 1 od 8