Ovo je lijepo: studenti medicine žele svim klincima koji će Božić provesti u zagrebačkim bolnicama donijeti poklon

Prikupljaju poklone koje će potom podijeliti klincima uz božićne pjesme. Pridružili su se i studenti drugih fakulteta

Studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu imaju divnu ideju; žele svim klincima koji će, umjesto u svojim domovima, božićne blagdane provesti po zagrebačkim bolnicama malo uljepšati te dane. Svakome od njih planiraju dostaviti poklon, piše Telegram.hr.

Pokrenuli su akciju koju su, pomalo sentimentalno, nazvali ‘Pedijatrijska božićna čarolija’, a ideja je, dakle, skupiti dovoljno poklona kako bi baš svako dijete koje je hospitalizirano ovih blagdana dobilo dar. Inicijativu je pokrenulo nekoliko studenata Studentske sekcije za pedijatriju, a mi smo razgovarali s jednom od njih; Katarinom Šikić. Ona nam je rekla da su blizu ostvarenju cilja. “Za sad nam ide, imali smo inventuru poklona i na dobrom smo putu”, kaže.

POKLON I BOŽIĆNI UGOĐAJ

Napominje da kod djece nije samo stvar u poklonima, već u cijelom doživljaju Božića. Uhodavanje u cijelu stvar imali su prošlog tjedna, kad su za blagdan svetog Nikole posjetili djecu na pedijatrijskom odjelu KBC Zagreb. Osim što su im podijelili darove, dvojica studenata svirali su gitare i izveli cijeli repertoar božićnih pjesama. “Primali su i glazbene želje, pa je tako jedna djevojčica tražila da joj sviraju pjesmu iz crtića Frozen. Atmosfera je bila super”, priča 23-godišnja Katarina.

Na kraju su se uključili svi; djeca, odrasli i osoblje s odjela. “Ubrzo su nam se pridružila sva djeca kojima to zdravstveno stanje dopušta. Pomogli su nam i u dijeljenju poklona, išli su s nama od sobe do sobe”, priča. “Marko, koji je bio obučen u svetog Nikolu, kaže da se u cijelom životu nije fotkao toliko kao taj dan”, smije se. A sada najavljuje sličan program i za Božić.

PRIDRUŽILI SU SE I DRUGI STUDENTI

Plan im je, dakle, pokriti sve pedijatrijske odjele i dječje bolnice u Zagrebu i nadaju se da će uspjeti. U njihovu akciju uključili su se i ostali studenti Medicinskog fakulteta, ali i drugih fakulteta, poput studenata Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije.

Ako se želite uključiti u prikupljanje poklona, što najtoplije sugeriramo, možete ih ostaviti na nekoj od ovih lokacija:

•  Šalata 3 (glavna zgrada Medicinskog fakulteta)
•  Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar
•  KBC Zagreb (u Edukacijskom centru ili Centru istok)
•  Klinika za dječje bolesti- Klaićeva (u tajništvu Klinike za kirurgiju).
•  Možete se javite e-mailom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a možete provjeriti i Facebook stranicu događaja.