Poklon kakav mala škola poput ove ne pamti: Bivši učenik za Božić im je donirao pola milijuna kuna!

Osnovna škola Milana Langa u Bregani ovih je dana dobila nezapamćen božićni poklon.

Naime, na njihov je račun sjelo nevjerojatnih 630.000 kuna, a božićni dobrotvor škole i inicijator donacije njihov je nekadašnji učenik, čija pak djeca danas pohađaju istu školu. Sretnom viješću pohvalio se ravnatelj Igor Matijašić i naznačio da je možda došlo vrijeme da se konačno postavi kamen temeljac za novu školsku dvoranu, piše Srednja.hr.

Kino projekcija u Osnovnoj školi Milana Langa u Bregani prošle je godine okupila je 200-tinjak osnovaca i njihovih roditelja.
Igor Matijašić, ravnatelj Osnovne škole Milana Langa, jučer je na Facebooku podijelio nevjerojatnu vijest koja je, poput božićnog čuda, zatekla ovu malu školu u Bregani. Objavio je kako je na račun škole sjelo vrtoglavih 630.000 kuna i to u obliku donacije koju je inicirao – nekadašnji učenik škole.

Nakon dugog niza godina, ovaj ravnatelj vratio je kino u Breganu i lokalnu školu učinio centrom kulturnog i društvenog života
Pojasnio je kako su velikodušan iznos školi donirali Arena Centar Zagreb i NEPI Croatia Menagement, no kako je sve inicirao Tomislav Dekalić, direktor Arena Centra, ujedno i bivši učenik male škole na samoj granici sa Slovenijom, koju sada pohađaju njegova djeca. Ravnatelj Matijašić i gospodin Dekalić uz to su i dugogodišnji nogometni prijatelji.

– Tomu znam dugi niz godina jer smo odigrali čitav niz nogometnih utakmica – nikad nije volio gubiti, čak niti na prijateljskom susretu, uvijek je davao cjelokupnog sebe i nije se mirio s prosječnošću. Lidersku crtu s terena samo je prenio na svoje poslovanje gdje je podjednako uspješan, napisao je Matijašić na Facebooku i dodao kako je u prvi mah mislio da je krivo čuo cifru ovog nezapamćenog božićnog poklona.

Ravnatelj je, kako je napisao, sretan što će tako veliki novac biti uložen u kvalitetno obrazovanje učenika škole.

– Prekrasan božićni poklon i još jedna u nizu lijepih vijesti koje se vezuju uz školu u Bregani te sjajan “kotač zamašnjak” za novu godinu. Možda je došlo vrijeme da se konačno postavi kamen temeljac za novu školsku dvoranu, zaključio je Matijašić koji je, pak, prošle godine vratio kino u Breganu i školu učinio centrom kulturnog i društvenog života.