Sadržaj s oznakom: Škola

Otac Norbert ispričao je jednu priču od koje je i on sam, sa svojom velikom vjerom, ostao zbunjen i zaključuje da ga bilo tko može smatrati luđakom ili ushićenim da ne postoje 32 učenika jednog mađarskog razreda koji svjedoče istinu događaja.

Bepo, čistač ulica, radio je svoj posao temeljito i sa uživanjem. Znao je da je njegov rad potreban. Kad bi meo ulice činio je to polako i postojano: kod svakog koraka jedno disanje, i kod svakog disanja jedan zamah metlom. Korak – disanje – zamah metlom; korak – disanje – zamah metlom; korak – disanje – zamah metlom…

Kad bih poučavao vještinom

'Dopusti dobrim danima da 'napune' tvoju strast za učenjem, ali nemoj dopustiti teškim danima da otmu svu zabavu. Neću ti lagati - škola će biti zabavna, ali bit će i teških trenutaka', piše mama u prekrasnom pismu svome sinu prije prvog dana škole.

Ona, Nebeska Majka i Učiteljica najkraći je i najsigurniji put djetetu do škole,obećana zaštita koja će preteći svaku opasnost, sigurna ruka koja će najbrižljivje primiti male ručice i povesti u novi svijet otpračajući ih pogledom koji nagoviješta da če ih paziti kao "kao zjenicu oka svoga".

Svete mise za početak školske godine održati će se 7. i 13. rujna. 

Danas je u Konjicu održan sastanak predstavnika Kriznog štaba FBiH, Ministarstva zdravstva FBiH, Zavoda za javno zdravstvo FBiH, Federalnog ministarstva obrazovanja i predstavnika kantonalnih ministarstava obrazovanja.
Nastava u Županijama Sarajevo, Tuzla, Zeničko-dobojskom počet će 1. rujna, a u ostalim županijama 7. rujna.
Odluku je moguće revidirati na osnovu epidemiološke situacije.

Dok slušamo razne priče o nasilju u školama, donosimo vam jednu koja to nije, a koja je mnoge oduševila. Jedna mama odlučila je pozdraviti dobar odgoj i svoju priču podjeliti sa svima.

Vijeće roditelja OŠ Bijakovići je nakon provedene ankete odlučilo da od školske 2019/2020 godine ide u realizaciju tog projekta.

Profesorica kaže da je ponosna na njega i dala mu je dopuštenje da i sljedeće zadaće odrepa

Osnovna škola Milana Langa u Bregani ovih je dana dobila nezapamćen božićni poklon.

Kakva akcija u Klasičnoj! Razred koji skupi najmanje izostanaka osvaja nagradu

Oslobođeni su učenici Prezbiterijanske srednje škole u Bamendi, glavnom gradu jedne od dviju anglofonih regija u Kamerunu, oteti 5.

Hoćete li vidjeti razliku između života Hrvata u većinski hrvatskim krajevima u BiH i onoga što se događa u nekim školama u Hrvatskoj?

Iako im ispred kuće svaki dan prolazi bus, Ružica i Marinko Marković nemaju osiguran svakodnevan prijevoz do škole.

Prvi dan škole nije bio sretan dan jednu prvašicu s posebnim potrebama koja je ostala - 'nesvrstana'. Radi se o djevojčici s posebnim potrebama čija je majka na vrijeme predala papire za upis u školu.

Stranica 1 od 3