Fra Mario Knezović: U školi se vidi razlika između Hrvatske i Hrvata u BiH

Hoćete li vidjeti razliku između života Hrvata u većinski hrvatskim krajevima u BiH i onoga što se događa u nekim školama u Hrvatskoj?

Dok u nekim školama u Hrvatskoj, većinski kršćanskoj zemlji s 94% kršćana (Katolika 87%), zabranjuju dolaske svećenika u škole, prozivaju blagoslovi Dana kruha, u hrvatskim školama u BiH su u učionicama križevi, hrvatsko znakovlje i radost kad dođe svećenik, piše fra Mario Knezović.

Tako u školi u Biogracima (općina Široki Brijeg) na ulazu stoji veliki natpis: „Moli i uči daleko ćeš stići“. U toj školi smo predstavili knjigu Marka Ljubića „Rasudbe hrvatske državnosti“.

Djeca su razdragano pjevala domoljubne i duhovne pjesme. Školarci, ravnatelj, nastavnici i prisutni u toj školi su se radovali dolasku Marka Perkovića Thomsona. Sve je to pokazalo kako se u Hercegovini čuva vjera i ljubav za Domovinu.

Tužno je da u Hrvatskoj manjinska „blebetala“ stvaraju od drage Domovine ateističku tvorevinu bez duše i strasti za ono što su kršćanske vrednote, komentirao je fra Mario Knezović na svom Facebook profilu.